19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kızıltepe iddianamesi: Kaymazlar PKK milisi

Mardin Kızıltepe’deki çatışmanın baba-oğul Kaymazlar’ın ateş açması sonucu meydana geldiği ve ailenin PKK milisi olduğu öne sürüldü.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz’ın güvenlik güçlerince öldürülmesi olayıyla ilgili savcılık iddianamesinde, ’çatışmanın baba-oğulun açtıkları ateş nedeniyle çıktığı’ belirtildi.

Kızıltepe Savcılığı, 21 kasımda meydana gelen olaya ilişkin iki ayrı fezleke hazırladı. Bu fezlekelerden biri 24 Aralık’ta Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve iddianame hazırlandı.

Savcılığın iddianamesi, ‘olayda güvenlik güçlerinin ağır ihmali var’ saptamasını yapan Meclis İnsan Hakları Komisyonu’ndan hayli farklı.

Savcı Pınar Haktanır Akkoç’un hazırladığı iddianamede, dört polis hakkında dava açılması istendi. İddianameye göre, 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın yanında bulunduğu iddia edilen silahından çıkan kurşun sayısı, baba Ahmet Kaymaz’ın yanında bulunan silahtan çıkan kurşun sayısından fazla.

İddianamede, polis memurları Mehmet Karaca, Yaşafettin Açıksöz, Seydiahmet Tangöl, Salih Ayaz’ın ’meşru müdafaanın aşılması’, yani ’faili belli olmayan şekilde adam öldürmek’ suçlamasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapsi istendi. Beş polis hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Diğer bir fezlekede ise, Kaymaz ailesinin ‘PKK milisi’ olduğuna yönelik iddialar yer aldı. Bu fezleke de Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 17:50:51
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 17:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?