19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kızıltepe silahları `sabıkalı` çıktı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürlük Sözcüsü Ramazan Er, Mardin Kızıltepe`de bir operasyonda öldürülen baba oğulun yanlarında bulunan silahlardan birinin daha önce Yenişehir Polis Karakolu baskınında kullanıldığının belirlendiğini söyledi. Er, yapılan incelemelerde, olay anında her iki silahın da kullanıldığının tespit edildiğini bildirdi.

Ramazan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü`nde düzenlediği basın toplantısında, Kızıltepe`de yaşanan olaya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti. Er, İstanbul Adli Tıp ve Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan incelemelerde, olay anında her iki silahın da kullanıldığının tespit edildiğini belirtti.

Silahlardan birinin 7 Ağustos 2004 tarihinde Mardin Yenişehir Karakolu`na yapılan ve dört polisin yaralanmasına yol açan silahlı saldırıda kullanıldığını söyleyen Er, diğer silahın herhangi bir olayda kullanıldığına ilişkin bir kayıdın ise bulunmadığını kaydetti.

KÜRT ENSTİTÜSÜ`NÜN İLANI

Yabancaı gazetelerde yer alan ``Türkiye`deki Kürtler Ne İstiyor`` ilanına ilişkin soruları da yanıtlayan Er, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı`nın soruşturma başlattığını belirtti.

İlanın altında imzası bulunanlar arasında, DEHAP`lıların yanı sıra, kamu görevlileri ve yerel yöneticilerin de bulunduğuna vurgu yaparak, ``Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından inceleniyor`` diye konuştu.

Siyasi Partiler Yasası`na göre partilerin yapamayacakları şeyler bulunduğunu belirten Er, aynı durumun kamu görevlileri ve yerel yöneticiler açısından da geçerli olduğunu hatırlattı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 14:53:45
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 00:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?