25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kızları nasıl tuzağa düşürdü?

Adana'da kendisini mehdi olarak tanıtıp, dini sohbetlerde ölüp dirilme numarası yaparak 4 genç kıza ilaçlı çay ve su içirterek tecavüz ettiği iddia edilen Mustafa Almas (41) mahkemede, "Onlar beni buldu. Zorla değil, istedikleri için ilişkiye girdim. Bu aptallar komplo kurup beni tutuklattı" dedi. Sanık Almas'ın, Nevşehir'de babasıyla ilişkiye girdiği iddiasıyla eşini öldürdüğü ve akıl sağlığı yerinde olmadığı için serbest bırakıldığı da belirlendi.

Adana'nın Şakirpaşa Mahallesi'nde güneş enerjisi sistemleri satan ve çevresine kendini mehdi olarak tanıtan Mustafa Almas'ın, H.K. (14), yanında muhasebecilik yapan F.M.U. (31), iş için gelen M.Y. (21) ile işyerinde çalışan işçisinin kız kardeşi K.C.'ye (20) geçtiğimiz yıl tecavüz ettiği iddiasıyla Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanmasına devam edildi.

 "Çocuğa ve reşit kadınlara cinsel saldırıda bulunmak" suçlarında kendisine yardımcı oldukları öne sürülen tutuksuz sanıklar ikinci eşi Ayten Almas (25), İbrahim Ceylan (24), Saniye Vural (35), Almas'ın kız kardeşi Filiz Ceylan (34) ve Emrah Uysal (25) ile birlikte yargılanan tutuklu Almas, suçlamaları kabul etmedi.

"ÖLÜP DİRİLİYORDU"

"Namaz kılarken her şeyi görürüm" dediği ve evine dua okumaya gelenlerin yanında düşüp ağzından ve burnundan kan getirip ölüp tekrar dirilme numarası yaparak genç kızları ve kadınları kendine bağladığı iddia edilen sahte mehdi Almas, kimseyle zorla cinsel ilişkide bulunmadığını öne sürdü. Almas, "Benimle birlikte yaşayanlar kendileri beni buldu. İstedikleri için ilişkiye girdim, zorla yapmadım" dedi. Hoşuna giden kızlara, eşi ve yanında çalışanların yardımıyla ilaçlı çay ve su içirtip tecavüz ettiği öne sürülen Almas, kadınların komplosuna uğrayıp tutuklandığını söyledi.

"ARABAM HAYVAN BAĞIRTISI ÇIKARTIP GERİ GERİ GİTTİ"

Irak'taki askeri üslere kombi üretip sattıklarını, yıllık cirolarının ise 30 milyon lira olduğunu ifade eden Almas, kazancını kimsesizlere ve yoksullara harcadığını iddia etti. Almas, savunmasında zaman zaman tuhaf iddialarda da bulundu. Hakkında 51 yıl hapis cezası istenen Almas, "K.'yi hasta olduğu için ailesi bana verdi. K., 18 yaşında olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Bu sırada kullandığım araba ile hızlı bir şekilde gidiyordum. Birden bire araba bir hayvan bağırtısına benzer ses çıkartarak geri geri gitmeye başladı. K. kendisine 7 yaşında, ablasına ise 8 yaşında amcasının tecavüz edip fuhuşa sürüklendiklerini söyledi. Hatta babamın da kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğunu belirtti. K.'nin annesine (Ne bu rezalet) dediğim için beni öldürmeye kalktılar. Babam ve ailem fabrikayı elimden almaya çalıştı" dedi.

"BENİ TUTUKLADIĞINIZ İÇİN SİZE KIZDI"

Mahkeme Başkanının, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gidip gitmediğini sorduğu Almas, "Birkaç gün önce geri döndüm. Hatta ihtisas kurulu başkanı benimle görüşürken (Seni nasıl tutuklamışlar) diyerek size kızdı" diyerek tahliyesini istedi.

"SANIĞA FAZLA SÖZ VERMEYİN"

Tecavüze uğradığı iddia edilen kadınlardan M.Y.'nin avukatı, sanığa fazla söz verilmesinden yakınıp, "Sanığın anlattıkları müvekkilimin ruh sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Sanığa fazla söz verilmemesi ve müsamaha gösterilmemesini talep ediyorum" dedi.

EŞİNİ ÖLDÜRÜP SERBEST KALMIŞ

Sanık Almas'ın, Nevşehir'de babasıyla ilişkiye girdiği iddiasıyla eşi Sıdıka'yı öldürdüğü ve akıl sağlığı yerinde olmadığı için serbest bırakıldığı da belirlendi. Haklarında 15 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası istenen diğer tutuksuz sanıklar ise olaylarla ilgilerinin olmadığını söyledi.

RAPORLAR BEKLENİYOR

Duruşma, Almas'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi ve tecavüze uğradığı iddia edilen 4 kadının ruh ve beden sağlıklarıyla ilgili raporun alınması için ertelendi.

AHT
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 11:44:35
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 11:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.159.xxx Tarih : 22.12.2010 19:42:37

 bana birini anımsattı  ona özeniyor fakat bu zavallının bilmediği bir konu var Türkiyede işlenen suçlardan biri yargılanamıyor ise  onun arkasında siyaset var demektir kalkıp onun yaptığı bu zavallı gibiler onun yaptıklarını yapmaya çalışırsa kendini parmaklıklar ardında bulur .