23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

KKTC, Rusya’ya nota verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, St. Petersburg’da dün yapılması planlanan KKTC turizmini tanıtım toplantısını, Rumların itirazları sonucu engelleyen Rusya Federasyonu’na nota verdi.

Söz konusu tanıtım toplantısının, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı ile birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği Rusya’dan turist getirme çabaları çerçevesinde St. Petersburg’da yapılması planlanıyordu.

Ancak toplantı, Rumların itirazları sonucu 9 haziran tarihinde Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından engellenmişti.

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, bugün Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) subayı aracılığıyla Güney Kıbrıs’taki Rus Büyükelçiliği’ne verdiği notayla, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın, tanıtım toplantısının yer alacağı otele ’yasa dışı iş yaptığınız için çalışma izninizi iptal ederiz’ şeklinde baskı yaparak, toplantının yapılmasını engellemesini protesto etti.

"Ambargoların devamı anlamına gelir"

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Özel Danışmanı Kudret Akay, söz konusu notayı Rus Büyükelçiliği’ne iletilmek üzere bugün öğleden sonra bakanlığa çağrılan BM subayına verildiğini belirtti.

Akay, "Rusya’ya, sergilediği tavrın Ada’da uzlaşmaya yardımcı olmadığını verdikleri notayla bildirdiklerini" söyledi.

Akay, "turizmle ilgili yapılacak bir organizasyonu KKTC’yi tanıtma kisvesi altında iptal ettirmek demek, ekonomik ambargoları daha da güçlendirerek devam ettirmek demektir. Böyle bir girişime KKTC seyirci kalamazdı. Bunun kabul edilemez olduğunu Rusya’ya bir notayla bildirdik" dedi.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 08:29:49
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 08:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?