23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

KKTC 10 bin Türk'ü geri gönderdi

KKTC, 1 Temmuz’da yürürlüğe koyduğu yasa dışı göç uygulaması kapsamında sadece 6 günde 10 bin Türk vatandaşını Türkiye’ye geri gönderdi.

KKTC makamları 1 Temmuz’dan itibaren çok farklı bir yasa dışı göç politikası izlemeye başladı ve bu sadece 6 gün içinde 10 bin Türk vatandaşının Türkiye’ye geri gönderilmesine yol açtı. Dün Girne Limanı'nda ülkesine geri dönmek için gemi bekleyen birkaç bin Türk, bu durumu, "Bir deprem gibi, insanlar kitle halinde ayrılıyor" diyerek açıkladı.

GEÇEN HERGÜN PARA YAZIYOR

KKTC yetkilileri, ayrılan Türk vatandaşlarına 1 Temmuz’dan bu yana geçen her gün için de idari para cezası uyguyuluyor. Bu cezanın da günlük 60 YTL civarında olduğu ve cezayı ödeyenlerin daha sonra KKTC’ye normal prosedürle giriş yapabileceği, diğerlerinin ise bu olanaktan yararlanamayacağı belirtiliyor. Evli Türk vatandaşları da her ikisinin de çalışma izni yoksa aynı muameleye tabi tutuluyor.

İŞİ BU KEZ SIKI TUTUYOR

Daha önce de yasa dışı göç konusunda denetim ve yaptırım girişimlerinde bulunan KKTC Çalışma Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre 4 Temmuz itibariyle bu şekilde adadan ayrılan türk vatandaşlarının sayısı 6 bin kişiydi. Bugün itibariyle ise bu sayının 10 bine yükseldiği belirtiliyor.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:16:37
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 21:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?