19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KKTC Başbakanı Talat'tan liste açıklaması

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nin vatandaşı olacak Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarıyla ilgili listenin "Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'a bile verilmediği" yönündeki iddianın asılsız olduğunu söyleyerek, listenin hep beraber hazırlandığını, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile ilgili kurumların birlikte çalıştığını belirtti. Bulgaristan'dan gelen Türklerin de listede yer aldığını açıklayan Talat, "Hiç kimse açıkta değil" dedi.
KKTC Başbakanı Talat, bugün bir kabulü sırasında Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nin vatandaşı olacak Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarıyla ilgili listeye yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Talat, hakkında spekülasyonlara yol açılmasın diye listenin ve içindeki isimlerin basına yansımasını doğru bulmadıklarını kaydederek, BM'ye verilen listenin kopyasının tek olduğunu, onun da kendisinde bulunduğunu açıkladı. Talat, "Bu konuda, aramızda bir sorun yok" diye konuştu.
Talat, söz konusu liste hazırlanırken ilgili tüm makamlara gerekli bilgilerin verildiğini de kaydetti.
Listenin BM'ye verildiğini ve Rumlara verilmeyeceğini yineleyen Talat, hükümetle ve listeyle ilgili spekülasyonlara rağbet edilmemesini istedi. Talat, "Aramızda planla ilgili görüş farklılığımız olabilir, ama güven sorunumuz yok" şeklinde konuştu.
Başbakan Talat, Referandum Yasası ile ilgili bir soru üzerine ise, yasayla ilgili olarak bugün Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile görüştüğünü belirterek, Denktaş'ın kendisine "Başsavcı ile görüşeceğini" söylediğini kaydetti.
Yasanın onaylanıp onaylanmadığını bilmediğini söyleyen Talat, Anayasa Mahkemesi'nin "Anayasa'ya aykırı değil" dediği Referandum Yasası için olumsuzluk olmaması gerektiğini ifade etti.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 18:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?