17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

KKTC tasarısına Rum - Yunan engeli

Kıbrıs’ta çözüm yönünde Türk tarafının ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin çabalarını öven ve Kuzey Kıbrıs’ın tecridine son verilmesi yönünde ABD ve AB’nin girişimlerini destekleyen bir karar tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Avrupa alt komitesinde oy çokluğu sağlanamadığı için kabul edilmedi.

Avrupa alt komitesinde, Virginia Milletvekili Jo Ann Davis ile birlikte toplam üç üyenin destek verdiği karar tasarısına, üç üye de karşı çıktı. Washington’daki kaynaklar, Kıbrıs’ta Türk tarafının çabalarını övme ve adanın tecridini sona erdirmeyi destekleme yönündeki tasarının önünün kesilmesinin, kongredeki güçlü Rum-Yunan lobisinin eseri olduğunu kaydetti.

Tasarı, Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Florida Milletvekili ve kongredeki "Türkiye dostluk grubu" üyesi Robert Wexler tarafından sunulmuştu. Karar tasarısına, Wexler ile birlikte komitenin başkanı Jo Ann Davis ve Dan Burton destek verirken, Sheila Jackson Lee, Eliot Engel ve Thaddeus McCotter ret oyu verdi. Tasarı, üçe üç eşitlikte takıldığı için kabul edilmedi. Kongre kaynakları, bu durumda tasarının kadük olduğunu kaydettiler.
WASHİNGTON
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 12:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?