19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KKTC'de 'Evet' mitingi

"Bu Memleket Bizim Platformu" referandumda 'evet'i desteklemek için Lefkoşa'da miting düzenledi. Sendikalar miting için greve gitti. Mitingde, Rum AKEL partisine 'evet' deme çağrısı yapıldı.
Mitingi düzenleyen kuruluşlar, Annan planının taraflara sunulduğu 11 Kasım 2002'den bu yana, planın kabul edilmesi yönünde aynı meydanda dört büyük miting düzenledi. 

Lefkoşa İnönü Meydanı'da düzenlenen mitinge katılımı artırmak ve destek vermek amacıyla bazı sendikalar bugün genel greve gitti. Miting alanını dolduran kalabalık, ellerinde mavi beyaz balon ve ''Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'' bayrağı taşıdı. Konuşmalardan önce, yerli müzik grubu S.O.S konser verdi. 

''Referandumda evet deyin'' mitingine katılanlar, ''Kıbrıs'ta barış engellenemez'' sloganı atarken, ellerinde ''Yes be annem'', ''Tabiyatıynan evet'', ''Evet bizi dünyaya bağlar'', ''Her şey çocuklar için'' ve ''Kıbrıs evet de dünya seninle'' gibi pankartlar taşıdı. Bir pankartta, Rum komünist AKEL partisinin referandumun etelenmesi yönündeki kararına tepki gösterildi. 

"GEMİLERİ YAKTIK GERİ DÖNÜŞ YOK"

''Referandumda evet deyin'' mitinginde, platform adına konuşan KKTC Dev-İş Sendikası Başkanı Ali Gulle, halkın barışa ulaşılmasında kararlı olduğunu ifade ederek, ''Gemileri yaktık. Geriye dönüş yok. Bu yoldan dönmek yok. Barıştan dönmek yok. Timsah gözyaşlarına inat, yüreğimizin ateşiyle bu yola baş koyduk'' dedi. 

Annan planının taraflara sunulduğu 11 Kasım 2002 tarihinin ''barış mücadelesinde önemli bir dönüm noktası'' olduğunu kaydeden Ali Gulle, ''Artık dünya halkları savaş istemiyor, silah istemiyor, demokrasi ve daha çok özgürlük istiyor'' ifadesini kullandı. 

''İKİ EVET İSTİYORUZ''

Halkın, ''çözüme ve barışa susadığını'' dile getiren Gulle, şöyle konuştu: 

''Ülkemizde barışa ulaşmanın yolu iki 'Evet'ten geçer. Barış güvercini tek kanatla uçmaz. Bunun bilinciyle tüm Kıbrıslılara, Kuzeye ve Güneye sesleniyoruz. Adamızdaki tüm siyasi güçlere sesleniyoruz. Bu tarihi dönemeçte tarihsel sorumluluğunuzdan kaçmayınız. 

Tarihin sizlere yüklediği bu onurlu misyonu doğru kavrayınız. 'referandumda evet için' her şeyi yapınız.'' 

''Kıbrıs'ta Annan Planı temelinde bir çözüme ulaşılması için tüm dünyaya, imkanlarını seferber etmesi için seslendiklerini'' kaydeden Ali Gulle, ''Türkiye ve Yunanistan'a sesleniyorum. Adanın 'barış adası' olabilmesi ve halklar arasındaki kardeşliğin güçlenmesi için tarihi görevinizi yerine getiriniz'' dedi. 

Ali Gulle, 1 Mayıs 2004'e kadar Kıbrıs'ta Annan planı temelinde bir çözüm bulunması ve Birleşik Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne üyeliği için mücadelelerinin artarak süreceğini belirtti. 

''RANDEVUYA HAZIR MISINIZ?''

Konuşmasında Kıbrıslı Rumlara da seslenen Gulle, ''Tarih bize ilk defakendi kaderimizi belirleme hakkı tanıdı. Hem kendi kaderinizi, hem de birbirimizin kaderini belirleyeceğiz. 24 Nisan'da kaderimizle, geleceğimizle, ortak vatanımızla, Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti için tarihle randevumuz var. Bu randevuya hazır mısınız?'' diye konuştu. 

Mitingde, ''Kıbrıs'ta barış engellenemez'' ve ''Denktaş istifa'' sloganları atılırken, çocukların geleceği için ''referandumda evet'' denmesi istendi ve 23 Nisan'ın çocuklar için ''çifte bayram olması'' çağrısı yapıldı. Mitingde ''Benim için anne'' pankartı açıldı.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 16:23:26
Güncelleme :14 Nisan 2004 Çarşamba 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?