23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

KKTC'de ikinci tur görüşmeler başladı

KKTC’de hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün parti liderleriyle ikinci tur görüşmelerine başladı.

Parti liderleriyle ilk görüşmesini geçtiğimiz Çarşamba günü yapan Denktaş, liderlerle ikinci tur görüşmesine bugün saat 09.30’da başladı ve ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ı kabul etti. Görüşmeye, Talat ile birlikte CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Uzun da katıldı. Görüşmenin başında herhangi bir açıklama yapılmazken, basının görüntü almasına da izin verilmedi.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, CTP Genel Başkanı Talat’ın ardından bir saat arayla ve sırasıyla Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Derviş Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Barış ve Demokrasi hareketi Başkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.
Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın parti liderleriyle bugün yapacağı görüşmenin de nabız yoklama çerçevesinde olduğu belirtiliyor ve görevlendirme yapması beklenmiyor.
Hükümeti kurma görevinin Cumhuriyet Meclisi’nin Cuma günü yapacağı ilk birleşimde milletvekillerinin yemin ederek göreve başlamasının ardından yapılması bekleniyor.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 10:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?