19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KKTC'de müzakere hazırlıkları başladı

 KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Perşembe günü başlayacak BM himayesindeki doğrudan Kıbrıs görüşmelerinin hazırlık safhasının başlatıldığını bildirdi. Denktaş, görüşmelerin başlaması öncesinde Kıbrıs Türk tarafının üzerine düşen görevleri yapmakta olduğunu söyledi.
New York'ta uzlaşmanın sağlanmasının hemen ardından Başbakan Mehmet Ali Talat'ın Lefkoşa'ya telefon ederek, hazırlıkların başlaması talimatı verdiği bildirildi. Çözüme yönelik komite çalışmaları için, Lefkoşa'da kullanılmayan bir banka binasının tahsis edildiği kaydedildi.
Diplomatik kaynaklar, Türk tarafının ilk kez çözüme yönelik çabalar için böylesine yoğun bir çalışma içine girdiğini ifade etti. BM çevreleri de, Türk tarafının komite çalışmalarının başına atayacağı yetkililerin çözüm yönündeki çabaların kararlılığına işaret olacağını vurguladı.
Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto ve uzmanlar heyeti, hafta başında adaya hareket edecek ve Perşembe günü başlayacak görüşmelerin hazırlığını başlatacak.
Öte yandan görüşmelerin yapılacağı Lefkoşa eski Havaalanı yakınındaki konferans merkezi, BM Barış Gücü tarafından görüşmeler için hazırlandı. Kullanılmayan havaalanı ve çevresi, 1974'ten bu yana Birleşmiş Milletler Barış Gücü kontrolünde bulunuyor.
MESUT GÜNSEV - LEFKOŞA (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 18:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?