19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KKTC'de siyasi kriz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, azınlık durumuna düşen koalisyon hükümeti için yapılan güvenoylamasının reddedilmesiyle siyaset tıkandı. KKTC Hükümeti, koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Parti’nin (CTP), eylül ayında erken seçim yapılması için sunduğu önergeyi daha önce reddetmişti.


KKTC’de ana muhalefet UBP’nin, CTP- DP koalisyon hükümetinin düşürülmesi amacıyla verdiği güvensizlik önergesi, Cumhuriyet Meclisi genel kurulunda reddedildi. Oylamada 25 kabul, 25 red oyu verildi. Hükümetin 23 sandalyeyle azınlığa düştüğü KKTC Meclisi’nde siyaset kilitlenirken, sonbaharda erken seçim yapılması gündemde.

Meclis salt çoğunluğu olan 26’ya ulaşılamadığı için, önerge reddedilmiş oldu.

Önergeye hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Demokrat Parti (DP) milletvekillerinin yanı sıra Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanı Hüseyin Angolemli ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan red oyu verdi.

Önergeye Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH), Yeni Partisi (YP) ile 2 bağımsız milletvekili kabul oyu verdi.

Meclis, pazartesi günü CTP’nin Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde reddedilen erken seçim önerisini görüşecek.

Bu arada meclis genel kurulunda, DP’nin seçim ve halk oylaması yasasında değişiklik önerisinin ivedilikle görüşmesi önerisi reddedildi.
LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 15:06:38
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 15:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?