19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KKTC'de TKP'den referanduma 'evet'

KKTC'de muhalefetteki Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), 24 Nisan'da referanduma sunulacak nihai Annan Planı'nı olumlu bulduğunu ve referandumda "evet" diyeceğini açıkladı.
İsviçre'de yapılan müzakerelerin sonunda ortaya çıkan Annan Planı'nın son şeklini olumlu bulan TKP, referanduma yönelik kararını veren ilk parti oldu ve Kıbrıs Türk halkının yararına olacağından referandumda "Evet" denilmesini kararlaştırdı.
24 Nisan'da yapılacak referandumun "Evet"le sonuçlanması için partinin kampanya başlatmasını kararlaştıran TKP, "evet" kampanyası yapacak diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle eylem birliği tesis edilmesini arzuluyor.
TKP Parti Meclisi ile ilçe yönetim kurullarının dün akşam ortak toplantı yaparak planı değerlendirdiğini açıklayan TKP Basın Bürosu, planın, TKP'nin "Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine dayalı, iki bölgeli, iki halkın güvenlik ihtiyaçlarının karşılandığı, egemenliğin paylaşıldığı, federal bir çözüm talebini" olumlu karşıladığını belirtti ve bu çerçevede "Evet" kararı alındığını bildirdi.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 17:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?