18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'KKTC'yi ziyaret fiili tanıma anlamına gelir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Moğolistan gezisine çıkmadan önce gazetecilerin "Azerbaycan’ın KKTC girişimleri tanıma açısından bir başlangıç mı?" sorularına, "Bunlar fiili olarak bu anlama gelir" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın KKTC’ye uçak seferleri başlatması ve milletvekili heyeti göndermesinin, KKTC’nin fiilen tanınmasına başlangıç anlamına geleceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu ve sonrasında Moğolistan’a gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunda soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan’ın KKTC’ye yönelik yeni açılımları konusunda, "Bu konuları görüşmüştük ve Sayın İlham Aliyev o gün hemen talimatını vermişti. Talimatları gerek uçak seferlerinin başlatılması, gerek oradaki kutlamalara yönelik atılan adımlar, gerekse yatırımlara yönelik bazı adımların atılması noktasında biz sizlerle aynı kanaati paylaşıyoruz ve bunu gecikmeden başlatıyoruz dediler ve bu ilk adımı gördük, bundan dolayı ayrıca mutluyuz, Azerbaycanlı kardeşlerimize eçok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Azerbaycan’ın attığı adımlar tanıma açısından bir başlangıç anlamına gelir mi?" sorusuna, "Bunlar fiili olarak bu anlama gelir" yanıtını verdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu girişimlerin devamının geleceğine inandığını da vurguladı.


AA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2005 Pazar 19:47:01
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?