23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Koç, hangi eski bakanı kastetti?

Yüce Divan’da tanık olarak dinlenen Turizm Bakanı Koç "Eski bir bakanın usulsüz yapılan ihaleden aldığı payla eski ve yeni eşine gayrimenkul aldığı söylendi" dedi ama "dedikodu" diye isim vermedi.

Eski bakan usulsüz parayla eşine ev aldı

Yüce Divan’da tanık olarak dinlenen Koç, eski bir bakanın usulsüz ihaleden aldığı payla eşlerine ev aldığını duyduğunu söyledi ama isim vermedi.

Yüce Divan’da tanık olarak dinlenen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski bir bakanın usulsüz yapılan ihaleden aldığı payla eski ve yeni eşine gayrimenkul aldığını duyduğunu söyledi. Koç, bu ihaleyi alan firmayı ve eski bakanın ismini, "Söyleyemem, bunun kanıtı yok, hakaret davası açılır" diyerek açıklamadı. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın Yüce Divan’da yargılandığı davada, Bakan Koç ile ’Vurgun Davası’ sanıkları tanık olarak dinlenildi. Koç, Meclis Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifadede, bir ihaledeki usulsüzlüğü anlattığı anımsatılarak, bu olayla ilgili somut bilgi ve belgesi olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi: "Bir ihalede, önce bir firma ihaleyi kazanmış, ardından bu ihale bakan talimatıyla iptal edilip ikinci bir firmaya yüzde 50 daha fazla fiyatla verilmiş. Bu firma da birinci firmaya işi taşeron olarak vermiş. Burada sözü edilen para çok yüksek bir para. Söylendiğine göre, bu ihaleden düşen payla o bakan boşandığı eşine ve yeni eşine gayrimenkul almış."

AYDIN: BEN DEĞİLİM
Koç’un ardından söz alan Koray Aydın ise bahsedilen ihale ile ilgisi olmadığını, belirterek, "Ben zaten tek evliyim. Mutlu da bir evliliğim var" dedi. Yüce Divan, diğer tanıkları da dinledikten sonra duruşmayı erteledi.
ANKARA
Akşam
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 08:42:22
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 11:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?