17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Koç:’’AB bizi 10 seneden önce almayacak

İstanbul - Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, ’’Avrupa Topluluğu bizi 10 seneden evvel almayacak, öyle gözüküyor’’ dedi.

Kabataş Eğitim Vakfı’nca düzenlenen Feriye Toplantıları’nın bu ayki konuğu olan Koç, Türkiye’nin sorunlarına ilişkin soru üzerine, dünyadaki her ülkenin kendine göre problemleri bulunduğunu, Türkiye’nin dünya ekonomisindeki hareketin dışında kalamayacağını söyledi.

Koç, ’’Bundan sonra ada gibi kalmak mümkün değil. Bizim de elimizdeki kartları dünyanın gidişatına göre oynamamız lazım. Artık lüzumsuz şeylere bu ülke vaktini harcamamalı. Odaklanmalı, stratejisini gütmeli ve ona göre hareket etmeli. Türkiye’nin istikbali çok parlak. Dinamik ve büyüyen bir ülke’’ diye konuştu.

Başkanlık sisteminin Türkiye’de istikrarın oturtulmasında çözüm olup olmayacağı sorusuna Koç, başkanlık sisteminde hukukun çok iyi çalışması gerektiğini vurgulayarak, ’’Hukuk çalışmazsa, demokrasi dış dünyada algılandığı gibi işlemez’’ yanıtını verdi.

AB’ye ilişkin olarak da Koç, ’’Avrupa Topluluğu bizi 10 seneden evvel almayacak. Öyle gözüküyor. Yani ağzımızla kuş tutsak da şu veya bu şekilde, bu 10 yıl ilerleyecek. 10 yıl sonra da Avrupa Topluluğu nereye gider? Biz nereye gideriz? Biz çok ilerlediğimizde ister miyiz? Bunları şimdiden kestirmek mümkün değil’’ dedi.

Rahmi Koç, Kıbrıs sorununa ilişkin soru üzerine ise ’’Kıbrıs, dış politika açısından Türkiye’nin 30 senedir önünü kapatmıştır. Kıbrıs’a bağımlı bir politika güttük’’ dedi.

Hükümetin Kıbrıs konusunu çok iyi idare ettiğini, adımları proaktif şekilde önceden atarak, çözümleri üretip, bunları sunacağını anlatan Koç, ’’Öyle zannediyorum ki Güney Kıbrıslılar’ın tuzu kuru. Şimdi gelir düzeyleri çok yüksek. (Ben Türkler’i sıka sıka içime alacağım, aksi takdirde eşit şartlarda buna razı olmam) diyor. Bunu nasıl kotarırız çok mühim’’ şeklinde konuştu.

Rahmi Koç, perakende devi Wal-Mart’ın Migros ile işbirliği müzakeresi halinde olduğunu da bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:31:58
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 18:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?