18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Kocam galiba eşcinsel’ boşanma nedeni

Aşk büyüsü yapmayı’, kaynana hakkında ‘Kötü kadın’ demeyi boşanma nedeni sayan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, koca hakkında ‘Eşcinsel dedikodusu’ yapmayı da boşanma nedenleri arasına aldı.

İstanbul’da oturan F.T. adlı kadın evlendikten kısa süre kocası M.T. hakkında, ‘Kocamın feminen davranışları var. Galiba eşcinsel’ diye dedikodu yaptı.

‘Eşcinsel dedikodusu’ kısa bir süre sonra M.T.’nin kulağına gelince mahkemeye başvurdu. M.T., karısı F.T. aleyhine boşanma davası açarken, manevi tazminat da istedi. Yerel mahkeme kadını haksız bularak, boşanmaya hükmetti. Ancak, manevi tazminat talebini reddetti. Bunun üzerine, M.T., Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne başvurarak, kararı temyiz etti. Daire, kocanın temyiz başvurusunu haklı gördü ve boşanmayı onarken, manevi tazminata da hükmetti.

Kararda, davalı kadının davacı kocası hakkında, ‘Eşcinsel olduğu yönünde dedikodu üretmesinin, evlilik birliğini temelden sarsacak davranış’ olduğu belirtildi. Kocanın, ‘Kişilik haklarının ağır saldırıya uğradığı’ ve ‘kadın aleyhine uygun bir manevi tazminata hükmedilmesi’ de karara bağlandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 10:58:55
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 12:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?