19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kod adı Kıbrıs mı?

CHP’li Osman Kaptan, Kıbrıs Rum Kesimi’nin "alıştıra alıştıra", "Kıbrıs" olarak tanınmasına başlanıp başlanmadığını sordu.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nün 10 Kasım 2004 tarihli ve 120007124 sayılı yazı ile ihracatçı birliklerinin ihracat-net bilgi sisteminde kapalı konumda olan ve 600 kod numarası ile tanımlanan "Kıbrıs Rum Kesimi" adlı ülke açıklamasının "Kıbrıs" olarak değiştirilerek açık konuma getirilip getirilmediği sordu.

CHP Milletvekili Kaptan’ın Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

"Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü, 10 Kasım 2004 tarih ve 120007124 sayılı yazı ile, ihracatçı birliklerinin ’ihracat-net’ bilgi sisteminde kapalı konumda olan ve 600 kod numarası ile tanımlanan ’Kıbrıs Rum Kesimi’ adlı ülkenin açıklamasının ’Kıbrıs’ olarak değiştirilerek açık konuma getirilmesi’ istenmiş midir? Bu ad değiştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? Başbakanlık DTM Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, bilgisayar sisteminde bu isim değişikliğini yaparak tüm ihracatçı birliklerinden de aynı değişikliğin yapılmasını istemiş midir? Söz konusu yazıda, Kıbrıs Rum Kesimi’nin adının Kıbrıs olarak değiştirilmesi ne anlama gelmektedir? Bu, Kıbrıs Rum Kesimi’ni resmen tanıdığımız veya alıştıra alıştıra tanıyacağımız anlamına mı geliyor?"


sansursuz.com
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 17:04:58
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?