18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Komşu viski ve mezeyi bıraktı

Yunanistan’da ekonomik kriz piyasaları olumsuz etkilerken, Yunan halkının tüketim alışkanlıkları da değişti.

Yunan medyası, Yunan halkının ülkede krizin başgösterdiği 2008’den bu yana marka üründen vazgeçtiğini duyurdu.

Yunan halkının kısıtlamaya gittiği alışveriş listesinde “viski ve hazır mezeler” başlarda yer aldı. Haberlerde, içinde başkent Atina’nın da bulunduğu Attiki bölgesinde “Business Stories” şirketi tarafından büyük marketlerde yapılan bir araştırmada, halkın alışveriş kısıtlamalarından en çok etkilenen ürünlerin başında “temizlik ürünleri ile kızartma yağı ve konserve yiyeceklerin” bulunduğunun belirlendiği bildirildi.

Listede ayrıca “viski, hazır mezeler, kozmetik ürünleri, sakız, ve tuvalet kağıdı” gibi ürünlerin üst sıralarda yer aldı. Haberlerde, “Ekonomik Kriz’in, Yunan halkını 1990 öncesindeki alışveriş alışkanlığına döndürdüğü” belirtildi. Haftalık Proto Thema gazetesi de, “Gittikçe daha yoksullaşıyoruz” başlığını kullandığı haberinde, “Yunanlıların artık sadece temel ihtiyaçlarına ve yiyeceğe para harcadıklarını” belirterek, “Daha önceki bildiklerimizi unutalım. Semiz inekler dönemi bir daha dönmemek üzere geçti” ifadelerine yer verdi.

Kimseden yardım beklemiyoruz

BBC’ye açıklama yapan Yunanistan Başbakanı George Papandreu, ülkesinin herhangi bir ekonomik yardıma ihtiyacı olmadığını vurguladı ve Yunanistan’ın diğer ülkeler ile aynı faiz oranında borçlanabilmesine olanak sağlayacak siyasi desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yunanistan’da geçen yıl yapılan seçimlerde “değişim” sloganı ile iktidara gelen partisine yönelik halk desteğinin sürdüğünü ifade eden Papandreu, “Bize zaman ve destek verin. Ben finansal destek hakkında değil siyasi destek hakkında konuşuyorum. Söylediklerimizi yerine getirip yeniden kredisi yüksek ülke olacağız” dedi. Yunanistan’ın bu aşamada bir borçlanma ihtiyacı içinde olmadığını, borçlanma ihtiyacının gelecek mart ayı ortalarını kapsadığını ifade eden Papandreu, “Yüksek faiz ile değil, diğer ülkelerin borçlanabildiği faiz oranlarının aynısı ile borçlanmak istiyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:18:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?