22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kömür değil sigara öldürecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Obstrüktif hastalığı, dış hava kalitesinden ziyade iç havayla ilgili. Vatandaşların bir an önce sigarayı bırakmalarını diliyorum'' dedi.


TBMM Genel Kurulu'nda soru önergelerini cevaplandıran Bakan Eroğlu, hava kirliliğinin her ilde otomatik ölçüm cihazlarıyla günlük takip edildiğini belirterek, bu yöndeki ölçüm sonuçlarının bakanlık internet sitesinde günlük olarak yayınlandığını ifade etti.

İlinizdeki hava kirliliği durumunu öğrenmek için tıklayın

Eroğlu, "Türkiye Hava Kalitesi İzleme Ağı" oluşturulduğuna dikkat çekerek, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması nedeniyle hava kirliliğinde önemli ölçüde azalmaların meydana geldiğini söyledi. Kömür yakma sisteminin her ile göre belirlendiğini belirten Bakan Eroğlu, yakılacak kömürün kalitesi ve yakma şeklinin belirlenmesi ve denetiminin Mahalli Çevre Kurulları'nın yetkisine verildiğini bildirdi.


Kömür yakılmasından dolayı obstrüktif hastalığının (KOAH) yaygınlaşıp yaygınlaşmadığının Sağlık Bakanlığı'na sorulması gerektiğini ifade eden Eroğlu, ''Obstrüktif hastalığı, dış hava kalitesinden ziyade iç havayla ilgili. Vatandaşların bir an önce sigarayı bırakmalarını diliyorum'' dedi.

 

 

iha.kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 08:46:02
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 08:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?