20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Komutan eşleri Anıtkabir'de

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşan Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt başkanlığında Ankara’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri eşleri ile bayan sivil memurlar Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Filiz Büyükanıt, Anıtkabir Özel Defteri'ne, “Bizi bu uğurda, yürümekte olduğumuz yoldan alıkoymak ve ilkelerini aşındırmak isteyenlere hiçbir zaman izin vermeyeceğiz” diye yazdı.

Filiz Büyüknatı ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde Anıtkabir’e geldi. Mozoleye çelenk bırakan Büyükanıt ve beraberindeki heyet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesinin önünde saygı duruşunda bulundu. 

Ceketinin yakasına ayyıldızlı broş taktığı gözlenen Filiz Büyükanıt, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Anıtkabire girişte gelen ziyaretçilerin alkışları ile karşılanan Büyükanıt ve beraberindeki heyet, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrine de çelenk bıraktı.

'GÜÇLÜKLERİ İLKE VE DEVRİMLERİNİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE AŞACAĞIZ'

Filiz Büyükanıt, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 

“Ulu önder Atatürk, büyük fedakarlıklar ve gayretler sonucunda kurduğun laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni en kutsal emanetini bilerek, çağdaş uygarlık hedefine doğru kararlı adımlarla ilerleyen Türk kadınları ve asker eşleri olarak huzurunda bulunmanın tarifsiz mutluluğu içindeyiz.

Aziz Atam, Türk devrimleri, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda arkalarda bırakılmış kadınların, layık olduğu hedeflere ulaştırmakla kalmamış, bu konuda tüm uluslara da örnek olmuştur. Bizler, bu ayrıcalığın bilinciyle, güvenine layık olabilmek ve üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizi, bu uğurda yürümekte olduğumuz yoldan alıkoymak ve ilkelerini aşındırmak isteyenlere hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Karşımıza çıkan zorluklar ve güçlükleri aşma konusunda ise en büyük desteğimizi bilim ve akılla ilke ve devrimlerinizden alacağımızdan asla şüpheniz olmasın. Huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz” 

Filiz Büyükanıt ile birlikte Anıtkabir’e gelen üst düzey komutan eşleri şunlar: Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun'un eşi Nermin Saygun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atilla Işık'ın eşi Jale Işık, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın eşi Işın Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun eşi Dilek Babaoğlu ve EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun eşi Şule Ceylanoğlu.

anka
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 13:37:58
Güncelleme :9 Mart 2008 Pazar 04:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 8.03.2008 18:47:03

SAYIN BAYAN BUYUKANIT, DAHA ETKILI BIR TEPKI LUTFEN, SIZLER HALKIN ONDERLIGINE SOYUNMUS KISILERSINIZ!!!