19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Komutanlardan imam hatip tepkisi

 19 Mayıs bugün tüm yurtta törenlerle kutlanıyor. Ankara'da 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen törende, Gençliğin Atatürk'e Yanıt'ını okuyan imam Hatip Lisesi öğrencisini protokol tribününde bulunan Kuvvet Komutanları alkışlamayarak tepki gösterdi.
      Törenleri izleyen Milliyet muhabirinden alınan bilgiye göre, Stadyumda önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.
      Ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabı öğrenciler tarafından okundu. Gençliğin Ata'ya Yanıtı'nı ise Ankara Yenimahalle Tevfik İleri anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Keleş seslendirdi. Keleş'in yanıtı okumasını töreni izleyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in de aralarında bulunduğu üst düzey davetliler alkışladı. Kuvvet komutanlarının ise alkışlamamaları dikkati çekti.
      Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, törendeki konuşmasından sonra gazetecilerin "Ata'ya yanıtı okuması için bir imam hatip öğrencisi özel olarak mı seçildi?" sorularına, "Burada haber aldım. Kimi neyi okuyacağı tesbit edilir, ben de burada öğrendim" yanıtını verdi.
      Ankara kulislerinde, Kuvvet Komutanları'nın tepkisi YÖK yasası ile başlayan tartışmaların bir uzantısı olarak değerlendiriliyor.
      Öğrenci Mustafa Keleş ise Ankara genelinde bir yarışma düzenlendiğini ve kendisinin bu yarışmayı kazandığı için seçildiğini söyledi.
      
     BOŞ TUTULAN TRÜBÜNLER İZDİHAMA NEDEN OLDU

 Atatürk Stadyumu'nda yapılan tören başladıktan sonra stadyumun açık tribünün orta kısmına gösterilere katılan öğrenciler yerleştirildi. Tribünün sağ ve sol tarafları ise bir saat boyunca boş bırakıldı. Bu süre boyunca vatandaşlar törenleri tel örgülerin arkasından izlemek zorunda kaldı.
      Vatandaşların tepkilerinin artması üzerine kapalı tutulan tribünlere vatandaşların girmesine izin verildi. Tribüne girmek isteyen vatandaşlar giriş kapısında izdihama neden oldular. Vatandaşların birbirini ezercesine tribüne girmek istemesi üzerine giriş kapısına polis ekipleri çağrıldı.
      Polis ekipleri izdihamı güçlükle önlediler. Vatandaşların, tek sıra halinde girişlerine izin verildi.

 Bu esnada protokol tribününün üst rütbeli ordu mensuplarına ayrılan bölümüne oturan 2 türbanlı bayan ve bir grup vatandaş, güvenlik görevlilerinin ikazının ardından protokol tribününden çıkarıldı. Vatandaşların protokole dahil olmadıkları için dışarı alındıkları öğrenildi.


      
     İKİ CÜBBELİ GÖZALTINA ALINDI

      Anıtkabir'de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni öncesinde gözaltına alınan iki kişi hakkında, Kılık ve Kıyafet Kanunu'na aykırı davranmak suçundan işlem yapıldığı bildirildi.
      Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı tören öncesinde Anıtkabir çevresinde güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler; cüppe, sarık ve şalvarlı iki kişiyi gözaltına almıştı.
      Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şinasi Nurzad Cengiz ve Cemil Aslan, ifadelerinde, ''bayram olması nedeniyle Atatürk için dua etmeye geldiklerini, buradan da Hacıbayram Camii'ne gitmeyi planladıklarını'' söylediler.
      Şinasi Nurzad Cengiz'in, 15 gün önce de Kılık ve Kıyafet Kanunu'na aykırı davranmaktan gözaltına alındığı öğrenildi.
      Seyyar olarak tespih satan Şinasi Nurzad Cengiz ile dekorasyonculuk yaptığı belirtilen Cemil Aslan hakkında, Kılık Kıyafet Kanunu'na aykırı davranmak suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 19:59:09
Güncelleme :19 Mayıs 2004 Çarşamba 20:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?