19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Komutanlardan rejim uyarısı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini devreden Orgeneral Aytaç Yalman, "Reform niteliğinde yapıldığı ifade edilen bazı girişimler, 81 yıl önce büyük fedakarlıklarla tesis ettiğimiz rejimin niteliklerini, ulusal birikim ve bütünlüğümüzü bozuyor ise bu konu üzerinde defalarca düşünmek, rejim ile ilgili endişe ve kaygılarımızı daima ön planda tutmak mecburiyetindeyiz" dedi.

"Etnik ve irticai hareketlerin kesinlikle önlenmesinin, milli ve öncelikli görev" olduğunu belirten Orgeneral Yalman, "Atatürk ilke ve devrimlerinin, dış dinamiklerin teşvik ve himayesinde tartışıldığını, ortadan kaldırılmaya çalışıldığını görmek gerçekten hüzün vericidir" diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a devretmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yalman, bugün oluşturulmak istenen iç ve dış politikalarda; paylaşılan egemenlik, açık toplum, ortak değerler ve uluslararası iş birliği gibi kavramların herkesin benimsediği yükselen değerler olduğuna işaret ederek, ancak, bunların Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliğini tehdit edecek istikamette gelişmesine asla izin verilmemesini istedi.

Dünyada ve bölgede gelişen olaylar değerlendirildiğinde, ulusal direncin geliştirilmesinin bir zaruret haline geldiğinin görüleceğini belirten Yalman, "Bu da bazı menfaat gruplarının ifadelerinin aksine, Atatürkçülük ilke ve ideallerini geliştirmekle mümkündür" dedi.

TEMEL HEDEFLERİ TSK'YI YIPRATMAK


Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye için farklı modeller arayışı içinde bulunan, içte ve dışta bazı çevreler, önlerinde önemli bir engel olduğuna inandıkları Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmayı temel bir hedef olarak seçmişlerdir" dedi.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanlığı devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, Silahlı Kuvvetlerin gücünün, sadece sahip olduğu asker ve silah sistemleri ile değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Büyükanıt, "Şüphesiz tankı, topu, uçağı, gemiyi bu şekilde yıpratmak mümkün değildir. Ancak, Silahlı Kuvvetler’in güç kaynaklarını oluşturan temel değerler aşındırılırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri bazı emeller besleyenlerin önünde engel olma özelliğini kaybeder" diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, "Türk Kara Kuvvetleri’nin; TSK’nın diğer kuvvetler gibi ayrılmaz bir parçası olarak, tam bir emir ve komuta içinde, geleneksel ve mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından hiçbir zaman taviz vermeden, silah arkadaşlığı kavramında ifadesini bulan birlik ve beraberliğimizi bozacak ve yüce ulusumuzun yüksek güven duygusunu zedeleyecek her türlü girişim, bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de hüsrana uğratılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphe duymaması gerekir" dedi.

Büyükanıt, yaşanılan günlerde ve güvenlik kavramında, Türkiye’nin ya "kendisine biçilen rolün basit bir oyuncusu veya bölgesel bir belirleyicisi" olacağını belirterek, "Belirtilen bu yol ayrımında belirleyici unsur şüphesiz ülkenin ve onu yönetenlerin tehdit algılamaları olacaktır" diye konuştu.

ANKARA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 22:44:32
Güncelleme :27 Ağustos 2004 Cuma 23:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?