19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Konserve kutusunda uyuşturucu!

Polisle adeta köşe kapmaca oynayan uyuşturucu tacirleri artık inanılmaz yöntemlere başvuruyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polisin başarılı operasyonlarına 2008 yılında da başladığını belirterek, uyuşturucuyla mücadelelerinin bu yıl daha da fazla olacağını söyledi.

Cerrah, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Gedik ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder ile bir basın açıklaması yaptı.

2008 yılının ilk uyuşturucu operasyonu açıklamasını yaptığını belirten Cerrah, ''Arkadaşlarım yine 2007'de olduğu gibi başarılı operasyonlarına 2008 yılında da başlamış durumdalar'' dedi.

Uyuşturucuyla esas mücadele sebeplerinden birinin, Türk gençliğini ve toplumunu uyuşturucudan korumak olduğunu dile getiren Cerrah, ayrıca uyuşturucunun arkasındaki terör örgütlerinin bu uyuşturucu paralarından faydalanmalarını ve bunun karşılığında da Türkiye'ye karşı silah, bomba olarak kullanmalarını engellemek için de uyuşturucuyla mücadele edildiğini kaydetti.

Cerrah, İstanbul'da son 1 hafta içinde Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Beşiktaş, Büyükçekmece, Eminönü, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Kadıköy, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda toplam 80 ayrı operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Bu operasyonlarda 106 kilogram eroin, 15 kilo 394 gram kokain ve 2 kilogram esrar olmak üzere toplam 123 kilo 394 gram uyuşturucu ile 636 tablet sentetik uyuşturucu hap ve 5 adet tabanca ele geçirildiğini dile getiren Cerrah, olaylara ilişkin 129 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Cerrah, ''Uyuşturucuyla mücadelemiz geçen yıla göre bu yıl daha fazla olacaktır. Sokak operasyonlarına geçen yıla göre daha fazla önem vereceğiz ve sokakta gençliğimizi uyuşturucuya alıştıracak olan uyuşturucu tacirlerinin de yakalanması ve adalete teslim edilmesindeki mücadelemiz bu yıl daha fazla olacaktır'' dedi.

Celalettin Cerrah, bir gazetecinin, Nihat Buldan'ın da gözaltına alındığı operasyona ilişkin sorusu üzerine ''Dosyanın içinde her türlü bilgi ve belge var. Soracağınız soruların hepsinin açıklaması, dosyanın içinde yer almakta'' diye
konuştu.

Basın açıklaması sonrası ele geçirilen uyuşturucu maddeleri inceleyen Cerrah, konserve kutularının içinde elde edilen kokaine ilişkin, ''İstanbul polisi uyuşturucuyu yakaladıkça uyuşturucu tacirlerinin yöntemleri değişiyor.
Görüldüğü gibi bunları teneke kutuların içinde nakletmeye çalışıyorlar'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:25:05
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 01:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?