24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Konsolosluğu onun için basmış

Ukrayna Başkonsolosluğu'nda vurulan kişinin Volkan Özbudak olduğu ve şahsın eşi yüzünden bunu yaptığı bildirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Olayın siyasi bir boyutu yok, kişisel bir durum söz konusu" dedi. Öte yandan zanlının Ukraynalı eşiyle Ukrayna'da yaşadığı problem yüzünden konsolosluğa gittiği belirtiliyor.

Gelen son bilgilere göre saldırgan ameliyata alındı.

Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde meydana geldi. Bakırköy'ün Florya semtinde bulunan Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na elinde kenarından kablo sarkan bir çanta bulunan Volkan Özbudak, kendisinden şüphelenen kapıda görevli polise silah çekti.

Polis, Özbudak'ı vurarak etkisiz hale getirildi. Özbudak, ambulansla hastaneye kaldırılırken konsoloslukta kalan çantayı incelemek üzere olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Başkonsolosluk çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis çalışmaları devam ediyor.

UKRAYNA'DA CEZAEVİNDE YATMIŞ

Bu arada Volkan Özbudak'ın polise verdiği ifadede, Ukrayna'da bir iftira nedeniyle cezaevine girdiği ve burada işkence gördüğünü söylediği öğrenildi. Volkan Özbudak'ın ifadesinde ayrıca, bu ülkeye girmesine izin verilmeyince böyle bir eylem planladığını ve bomba süsü verdiği bir çanta ile başkonsolosluğa gittiğini söyledi belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 18:16:18
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 18:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?