19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Konuşma sırası acılı kocada!

Ünlü Dj ve spiker Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra ortaya atılan iddialar eşi İlker Yasin Solmaz'ın acısını ikiye katladı. Hukuki yollara başvurmaya hazırlanan Solmaz; yakın arkadaşı Arda Esen'e, 'Defne'nin ihanet ettiğine inanmıyorum' dedi Cenazede, sakinleştirici iğnelerle ayakta kalmaya çalışan anne Hatice Foster’ “Bu işin sonuna kadar peşindeyim” dedi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Anne Foster bir yandan kızını anlatırken diğer yandan yaşananlara isyan etti.

Anne Fostter şöye konuştu:

“ Kızım Defne tek çocuktu. Ölüm haberini sabah 8:45’de televizyondan öğrendim. Ekranda oğlu Can’la fotoğrafını görünce çıldırdım, yandım. O dakikaya kadar kimse arayıp, haber vermemişti. Kızım çok yardım severdi, herkese yardım etmeye çalışırdı. Kocası Yasin’e çok düşkündü, birbirlerini çok seviyorlardı. Evliliğinde herhangi bir sorun yoktu. Hatta eşiyle birlikte bir iş yapmaya hazırlanıyorlardı ama ölüm onları ayırdı. Yasin de çok perişan. Dün akşam “Bırakın beni bu akşam Defne’nin yanında yatacağım” diyerek mezarlığa gitmek istedi, bırakmadım. Defne’yle ölmeden bir gün önce telefonla konuştum. Oğlu Can telefonunu fırlatıp, kırıp atmış. O da kendine 3G’li bir telefon almış. Çok mutluydu telefonda bana bunu anlattı. Ben de ona “Kızım güle güle kullan” dedim ama kızım telefonunu bile kullanamadı. Oğlu Can’a daha annesinin öldüğünü söyleyemedik, pedagog aracılığıyla açıklayacağız. Defne oğlu için radyo programlarından gelen teklifi kabul etmiyordu, çünkü oğluna vakit ayırmak istiyordu.

BU NASIL BİR İHMAL?

Defne’nin öldüğünü Amerika’daki babasına ben söyledim duyunca şoke oldu. İlk sözü ‘Allah’ oldu, o da çok perişan. Ama cenazeye yetişemedi. Kızımın ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Eve ambulans çağrılsaydı kızım şu anda hayattaydı. Madem kızım rahatsızlandı, kötü oldu onu bir taksiye bindirip hastaneye götürsene. Bu nasıl bir ihmal? Ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağım.

KEDİ-KÖPEĞE BÜYÜK ALERJİSİ VARDI

Kızım daha önce de 15-20 kez ciddi astım krizleri geçirdi. Onu her defasında ben kurtardım, ambulansla hastaneye götürdüm. Astım krizi öyle birden gelmez, yavaş yavaş gelir. Yine öyle olduğunu tahmin ediyorum. (Defne’nin köpeğe alerjisi var mı? sorusuna) Yoksa o evde köpek mi vardı. Defne’nin kedi-köpeğe maksimum derecede alerjisi var. Defne kedinin köpeğin olduğu eve giremez. Büyük bir ihtimalle krizi köpek tetikledi. Kızım dans yarışmasında çok mutluydu. Başta Acun Ilıcalı olmak üzere oradaki bütün arkadaşlarını çok seviyordu. Ama ben yine de bir anne olarak endişe ediyordum. Defne’ye her hafta ‘Artık yeter bu hafta artık elen’ diye yalvarıyordum. Hep “Bu hafta elenirim zaten” diyordu. Kimi zaman nefes nefese kalıyordu. Buna rağmen orada o kadar mutluydu ki fazla baskı da yapamıyordum. Benim kızım çok iyiydi ve şimdi melek oldu. Kayınvalidesi de ‘Defne melek oldu’ diyor. Şimdi bazı insanlar dikkatleri başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bir anne olarak buna izin vermeyeceğim. Hepsini Allah’a havale ediyorum, adalet önünde de onlarla hesaplaşacağız.

EŞİ İHANETE İNANMIYOR

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Hıncal Uluç'un, Kerem Altan'ın evinde ölü bulunan Defne Joy Foster hakkında kaleme aldığı yazı tüm dikkatleri Foster'ın acılı eşine çevrilmesine neden oldu. Korkmaz, iddialara arkadaşı Arda Esen aracılığıyla cevap verdi.

Esen, o gece yaşananları anlattı:

Kabus devam ediyor

O gece biz Yasin'le birlikte Beyoğlu'nda bir yönetmenle iş yemeği yiyorduk. Defne'yle çok yakın bir yerdeydik. Bizim bulunduğumuz ortam çok stresli olduğu için Yasin, Defne'nin arkadaşlarıyla eğlenmesine izin verdi. 'Hadi bu gece de arkadaşlarıyla gezsin' dedi. Defne ile İlker etle tırnak gibiydi, ayrı ayrı gezmezlerdi. Defne, İlker'i aradı, 'Siz de buraya gelin' diyerek bizi çağırdı. Ama iş yemeğinde olduğumuz için gidemedik. Yemek uzadı, saat 03.30'da çıktık. Yasin telaşlanarak eve gitti. Onu beklerken uyuya kalmış, sabah da polisten gelen telefonla güne başladı. O kabus hala devam ediyor. İlker, 'Sadece tek bir gece ayrıydık, niçin böyle oldu' diyor ve yaşananlara anlam veremiyor.

İhanete inanmıyorum

İlker Yasin Korkmaz'ın, Kerem Altan'ın ifadelerine dayanarak o gece yaşananların gerçek olduğunu düşünmediğini söyleyen Arda Esen, 'Sonuç olarak orada ne yaşandığını hayatta olan kişinin beyanatıyla biliyoruz. Ama ölmüş kişinin ağzından o gece yaşananları bilmiyoruz, mevcut yazılanları değerlendiriyoruz. Yasin, basının gözümüze soktuğu şekilde eşinin kendisini aldattığına inanmıyor. Olayın o noktaya nasıl geldiğini bilmiyoruz. Yasin'in, Defne'nin kendisini sevdiğinden şüphesi yok ve ona zerre kadar kızgınlık duymuyor' diye konuştu.

‘Bebeğini 1 hafta önce sütten kesti’

Foster’ın arkadaşı ve komşusu CNN TÜRK spikeri Pınar Esen, ortaya atılan spekülasyonlara tepki gösterdi. Foster’ın eşinden ayrı yaşadığı, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyleyen Esen, “Defne eşine ve oğluna aşkla bağlı bir kadındı. Hatta aşktan gözü dönüp evlendi. Bir ara Yasin’le her şeyi bırakıp Asos’a yerleşip orada otel açtılar. Sonra İstanbul’a döndüler. Birbirlerine âşıklardı. Defne, Can’ı sütten bir hafta önce kesti. Sanat dünyasında kaç tane kadın 18 ay bebeğini emzirir? O kadar düşkündü bebeğine. Bebek emziren bir kadın alkol, uyuşturucu alabilir mi?” dedi.

Vatan/Akşam
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 12:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kap IP: 78.177.43.xxx Tarih : 6.02.2011 01:26:57

Ölmüş bir insanın arkasından konuşmak elbetteki doğru değildir.Haberde söylenen şeye itibar edersek barda tanıştığı bir adamın evine tek başına gidiyor.Gecenin bilmem kör saatinde.Ne amaçla gittiği ne yaptığı zaten kimseyi ilgilendirmez. BUradaki konu evli bir hanımın o saatte kendi kocasının yanında olamasıdır doğru olan.Doğru olan astımlı birinin alkol  almamasıdır.Doğru olan evli bir kadının kocasıyla bara gidip eğlenmesidir.Eşini aldatmışsada aldatmışştır kimseye hesap verecek değildir.Ama kimseninde üç maymunu oynamasına gerek yoktur.Hatalıya hatalıdır demek lazım ,yaptığı şeyi kimsede çıkıp savunamaz.Savunacak kişinin karısa herhalde sabahlara kadar gelmiyordur evine.Sadakat herşeydir................