19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Konya'da 156 saat sonra ikinci mucize

  Enkaz altındaki yeri belirlenen Yaprakçı, ekiplerin yaklaşık 6.5 saat süren çalışmaları sonucunda  ulaşıldı.  7 gün sonra enkaz altından canlı çıkarılan Yaprakçı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Konya Numune Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan Yaprakçı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevkedildi.      Enkaz başında çalışmalarını aralıksız sürdüren arama-kurtarma ekipleri, bu sabahın ilk saatlerinde binanın bodrum kısmında canlı olduğu bildirilen bir kişiye daha ulaştı.
      Ayakları kiriş altında sıkıştığı için yaklaşık 2,5 saattir kurtarılmaya çalışılan Yasemin Yaprakçı'nın oldukça bitkin olduğu anlaşıldı.
      Yaklaşık 6,5 gün sonra kendisine ulaşıldığında sağlık ekipleri tarafından serum verilen Yaprakçı'nın su istediğini belirten yetkililer, genç kadının sadece ağzının ıslatılabildiğini söyledi.
      Genç kadının ayak kısmında 1,5 yaşındaki yeğeninin cesedi ile 7 gün boyunca ölüme karşı direndiği ortaya çıktı. Yasemin Yaprakçı'nın çökme sırasında binanın merdivenlerinde olduğu anlaşıldı.
     
     TOPRAĞI ELLERİYLE KAZDILAR

      Yaprakçı'nın bulunduğu kısmın dar olması nedeniyle çevresinin genişletilmesi için yoğun çaba harcandı.
      Bitkin olması nedeniyle ekipler kurtarma çalışmasını sürdürürken Yaprakçı'yı fazla konuşturmamaya çalıştı.
      Çalışmaların sürdürüldüğü bölgede toplanan ekipler, Yasemin Yaprakçı'yı zarar vermeden çıkarabilmek için adeta toprağı elleriyle kazarken, ayağının üzerinde bulunan büyük beton bloğun kesti.
      Ayakları kiriş altında sıkıştığı için yaklaşık 3 saatlik çalışmayla enkazdan güçlükle çıkarılan Yaprakçı'ya serum ve ardından oksijen maskesi takıldı.
      Yetkililer, oldukça bitkin bulunan Yaprakçı'nın kendisine ilk ulaşıldığında su istediğini belirterek, Yaprakçı'nın ağzının suyla ıslatıldığını bildirdiler.
      Bir gün önce aynı saatlerde Muhammet Kalem'in ardından bugün de Yasemin Yaprakçı'nın canlı olarak çıkarılmasıyla görevliler büyük sevinç yaşarken, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Çevreye toplanan vatandaşlar kurtarma çalışmalarını alkışlarıyla kutladı.
      Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Yaprakçı'nın oldukça bitkin ancak bilincinin açık olduğu bildirildi.
      Yaprakçı'nın hızlı bir şekilde tedavi altına alınması için olay yerinden hastaneye kadar trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, hastane çevresinde olası izdihama karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı.
     
     "SU SU" DİYE BAĞIRIRKEN BULUNDU

      Enkaz altındaki, kurtarma ekiplerine Yasemin Yaprakçı'nın ''su, su'' diye bağırması üzerine bulunduğu öğrenildi.
      Olayı duymasının ardından olay yerine koşan eşi Halil Yaprakçı ile telsizle görüştürülen Yasemin Yaprakçı'nın ''Ben iyiyim, beni merak etme'' diye seslendi. Yasemin Yaprakçı, eşi ve 1,5 yaşındaki çocuğu Bahar'ın hayatta olup olmadığını öğrenmek için sorular yöneltti, hayatta olduklarını öğrenince rahatladı.
     
Ekiplerin yaklaşık 6,5 saatlik çalışması sonucu enkaz altından çıkarılan Yaprakçı, Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk tetkikleri yapılan Yaprakçı, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.
Hastane Başhekimi Sarıbobuçcuoğlu, yaptığı açıklamada, hastanın durumunun ağır olduğunu ifade ederek, "Şuanda tedavisi yapılmaya başlandı. Bacağında bir eziklik var. Uzun süre aç kalmanın belirtileri var. Ama durumu ağır" dedi. 
Hastaneye gelen Yasemin Yaprakçı'nın yakınları sevinç gözyaşları dökerken, söyleyecek bir şey bulamadıklarını belirttiler.
Ambulansa konularak hastaneden ayrılan Yaprakçı'nın helikopterle Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

      KIZI VE KOCASI DA KURTULMUŞTU

      Bina çökmeden bir kaç saniye önce 1.5 yaşındaki kızı Bahar'ı binanın dış kapısına kadar çıkarmayı başaran baba Halil Yaprakçı, enkaz altında kalacağını anlayarak kucağındaki Bahar'ı bahçeye doğru fırlatıp, kızının hayatını kurtarmıştı.

BERTUĞ KAYTAZ - KONYA (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 11:56:00
Güncelleme :9 Şubat 2004 Pazartesi 21:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?