19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Konya'da soba faciası

Hamidiye Mahallesi 6. Sokak No 13'te bulunan iki katlı binanın birinci katında oturan Başpınar ailesinden uzun süre haber alamayan komşuları, seslenmelerine rağmen içeriden bir tepki alamayınca camı kırmak zorunda kaldı. Aile fertlerinin yerde cansız yatan bedenleri ile karşılaşan komşuları durumu önce yakınlarına haber verdi, ardından olay yerine polis çağrıldı.

Adrese sevk edilen sağlık görevlilerinin gelmesinin ardından odada yapılan incelemede yer yatağında cansız bir şekilde yatan marangoz ustası baba Ramazan (36) ile büyük oğlu Hüseyin Başpınar'ın (14) hayatta olmadığı belirlendi. Aynı odada bulunan ve hareketsiz bir şekilde yatan Fadime (35) ile oğlu Uğur Başpınar (10) ise yaşadıklarının anlaşılması üzerine ambulans ve polis ekip otosu ile Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından anne ve küçük oğlu hayati tehlikesi nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Anne ve oğlunun yoğun bakımda hayat mücadelesi verdiği öğrenildi. Bu arada, olayın ardından evin önüne gelen ailenin yakınları sinir krizleri geçirdi. Ailenin ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi olabileceği şüphesi üzerinde de duruldu. Baba ve büyük oğlunun cesedi Cumhuriyet Savcısının evde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından zehirlenme olayının sobadan sızan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı anlaşıldı.

Görgü tanıkları, akşam saatlerinde komşuya misafirliğe giden aile fertlerinin saat 24.00 sıralarında evlerine geri dönüşüne tanıklık yaptıklarını anlatırken, "Zehirlenme olayı yattıktan sonra sabah erken saatlerde gerçekleşmiş olabilir" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 09:56:23
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 11:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?