18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kop: Tahlilde dublör kullanılmadı

Yücel Kop, Süreyya Ayhan’ın doping kontrollerine girmediği ve başkasının numunelerini yolladığı iddialarını yalanladı.

CNN Türk’e konuşan Milli atlet Süreyya Ayhan’ın eşi ve antrenörü Kop, tahlili yapılan idrarın başka bir kişiye ait olduğu yolundaki iddiayı, “sporcuya bir kutu veriliyor ve o da bu kutuyla tuvalete giriyor, insan tek başınayken nasıl olur başka birinin idrarını verebilir. Bu nasıl vicdansızlık” diye yanıtladı.

Edirne’deki ilk kontrolde, WADA’dan bir bayan ve bir erkek görevlinin geldiğini, tuvalette yapılacak kontrole erkek yetkilinin girmesine izin vermediğini belirten Yücel Kop, "Kontrollerde, sporcunun cinsel organına dahi bakıyorlar. Bu nedenle erkek yetkilinin içeri girmesine izin vermedim. Bayan görevli numuneyi aldı ve gitti’’ diye konuştu.

SÜREYYA’NIN SAĞLIK SORUNU

Milli atletin sağlık sorununun Kayseri’de, mide kanaması ile başladığını belirten Kop, burada, kandaki demir miktarının çok düşük olduğunun görüldüğünü söyledi.

Atletin, demir hapları aldığını ancak kan değerlerinin düşmeye devam ettiği belirten Yücel Kop, Süreyya Ayhan Kop’un midesinde “erozyon kanama” diye tabir edilen hafif kanamalar başgösterdiğini açıkladı.

EDİRNE KAMPINDAN NEDEN AYRILDI?

Edirne’de 20 gün içinde 16 full idman yaptıklarını kaydeden Kop, 20’inci günden sonra Süreyya’nın bacağında bu kez ödem oluştuğunu, bu sebeple Edirne’deki kampı kesip Almanya’ya gittiklerini anlattı.

HAMİLE DEĞİL

Kop, Süreyya Ayhan’ın hamile olduğu yolundaki iddiayı da reddetti. Kop, tahlili yapılan idrarın başka bir kişiye ait olduğu yolundaki iddiayı, “sporcuya bir kutu veriliyor ve o da bu kutuyla tuvalete giriyor, insan tek başınayken nasıl olur başka birinin idrarını verebilir. Bu nasıl vicdansızlık” diye yanıtladı.

"AGRASİF DAVRANDIM"

Kop, uluslararası kurallara göre sporcunun istenilen sayıda idrar örneği vermesi gerekip gerekmediği sorusuna “Yok, öyle bir şey! Hangi sporcuya beş altı kez tahlil yapılmış bugüne kadar. Zaten iki numune teslim edildi, üçüncüyü vermedik. Bu durumda en fazla küçük bir ceza verilebilir” dedi.

Kop, morali bozuk olduğu için Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yetkililerine agresif davrandığını da kabul etti.

Kop ayrıca, Süreyya’nın Elvan’ın rekabetinden çekindiği için Atina Olimpiyatları’ndan çekildiği düşüncesinin doğru olmadığını, çünkü Süreyya’nın dünyada Elvan’dan daha büyük rakipleri olduğunu belirtti.

İDDİALAR NEYDİ?

- Ayhan’ın Uluslararası Doping Merkezi uzmanlarını ikinci kontrolde idrar vermek için dört saat beklettiği ileri sürüldü.

- Süreyya Ayhan’ın "doğal doping" etkisi nedeniyle hamile kalmış olabileceği iddia edildi.

- Süreyya’nın olimpiyatlardaki rakibi Elvan’dan çekindiği için çekildiği söylenmişti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 10:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?