19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Köprüde jammerlı tuzak!

BOĞAZİÇİ Köprüsü girişinde OGS ve KGS dolumuna gelenlerin otomobillerini, sinyal kırıcı jammer cihazını kullanarak kilitlenmelerini engelledikten sonra soyan 3 kişi yakalandı. Şüphelilerin çaldıklarını, ikinci el eşya satan mağazalarda paraya çevirdikleri belirlendi.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait Boğaziçi Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği binası önünde OGS ve KGS almak ya da doldurmak için otomobillerini park eden vatandaşların araçlarının soyulduğu yönündeki şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü araştırma başlattı. Dedektifler, operasyonda köprü güvenlik kameralarını inceledi.

Kamera görüntülerine göre, iki kişi hırsızlık yaparken belirlendi. Şüphelilerden biri jammer kullanarak hedef seçtikleri kişinin park ettikten sonra otomobillerini uzaktan kumanda ile kilitlemelerini önledi. Otomobillerini kilitlediğini sanan kurbanın uzaklaşmasının ardından harekete geçen ikinci kişi, araca girerek bagajda ve arka koltukta bırakılan eşyaları çaldı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kısa sürede sabıkalı hırsızların kimliklerini belirledi. Polis, Fahrettin M. (29), Şahin T. (22) ile çalıntı malları alıp satan Veysi Ö.’yü (28) gözaltına aldı. Soruşturmada şüphelilerin 5 otomobilden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Üç şüpheli emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyey sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 11:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?