20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Koray Aydın: Bu soru önergeleri seçim öncesi 'şov' malzemesidir!

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, hakkındaki soruşturma önergesiyle ilgili olarak "Bu soruşturma önergeleri gizli AKP-CHP koalisyon hükümetinin 28 Mart mahalli seçimleri için siyasi şov malzemesi haline gelmiştir" dedi.

Aydın bugün TBMM’de, hakkında ele alınacak soruşturma önergesi öncesi, TBMM’de yazılı bir açıklama yaptı. TBMM Genel Kurulu’nda hakkında verilen siyasi linç önergeleri ilgili kararın alınacağı görüşmelere katılmayacağını ifade eden Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim ki, bu soruşturma önergeleri, gizli AKP-CHP koalisyon hükümetinin 28 Mart mahalli seçimleri için siyasi şov malzemesi haline gelmiştir. Geçen yasama dönemi reddedilen bir soruşturma önergesinin, soruşturmayı etkileyecek yeni bir delil yokken hukuk kuralları hiçe sayılarak tekrar gündeme getirilmesinin ne manaya geldiğini ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ülkeye hizmet etmiş birçok hizmet adamı-siyasetçi için kurulan bu siyaset arenasının figüranı olmayacağım. Kamuoyunun takdirine malolmuş yaptığım hizmet ve işleri, AKP iktidar sözcülerinin dile getirdikleri ’güvenmedikleri yargının’ önünde tüm gerçekleri bir kez daha seve seve anlatmaya hazırım. Bu bana ayrıca AKP iktidarının yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlükleri de yüce Türk milletine anlatmak için tarihi bir zemin olacaktır."

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 11:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?