17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Korkut Eken tahliye oldu...

Eski MİT görevlisi emekli Yarbay Korkut Eken’i karşılamak için çok sayıda vatandaş ve şehit yakını ile Kara Harp Okulu’ndan eski dönem arkadaşları cezaevine geldi.

Eken, Türk bayraklarıyla karşılandı. Bir özel şirket ise, Eken’in tahliyesini kutlamak amacıyla, cezaevine yakın bir bögede paraşüt gösterisi yaptı.

Dokuz paraşütçü, Eken’in tahliyesini kutlamak için, cezaevinin yakınlarına indi. Eken ise, kendisini karşılayan gruba yönelik yaptığı konuşmada, destek verenlere teşekkür etti.

Eken, mahkumiyetinin infazı için Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne 1 mart 2002 tarihinde konulmuş ve daha sonra Ayaş Cezaevi’ne nakledilmişti.

Korkut Eken, İstanbul Altı No’lu DGM tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 313’üncü maddesindeki ’cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek’ suçundan altı yıl ağır hapis cezasına mahkum edilmiş, Yargıtay Sekizinci Ceza Dairesi de bu kararı onamıştı.

Korkut Eken’in avukatı Armağan Güner, bazı emekli generallerin Eken hakkında basında yer alan açıklamaları üzerine, ’iade-i muhakeme’ talebinde bulunmuştu.

İstanbul Yedinci Ağır Ceza Mahkemesi ise asker kökenli tanıkların ifadelerinin şahsi kanaatlerini içerdiği, diğer tanıkların ifadelerinin ise yeni delil niteliğinde olmayıp hüküm etkisinin bulunmadığı gerekçesiyle bu istemi reddetmişti.

İstanbul Birinci Ağır Ceza Mahkemesi, bu karara Eken’in avukatının yaptığı itirazı yerinde bulmamıştı.

Milli Yol Dergisi’ni yayınlayan ve internet ortamında da ’Milli Yol’ sitesinde bir araya gelen bir grup da, bugün Eken’i cezaevi çıkışında mehteran takımı ile karşıladı.

SUSURLUK HÜKÜMLÜSÜ

Susurluk davasında yargılanan Korkut Eken, İstanbul 6 No’lu DGM tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 313. maddesindeki “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek” suçundan 6 yıl ağır hapis cezasına mahkum edilmiş, Yargıtay 8. Ceza Dairesi de bu kararı onamıştı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Susurluk`tan mahkum olduğu Ayaş Cezaevi`nden bugün tahliye olan ve bir dönem birlikte çalıştığı Korkut Eken`i karşılayanlar orasında yeralmadı.

Anadolu turlarını yazın da sürdüren Ağar, yeni programları öncesinde yorgunluk atmak için ailesi ile birlikte dinleniyor.

``Www.milliyol.com`` adlı internet sitesi tarafından çıkışı gövde gösterisine dönüştürülen Eken için DYP`nin herhangi bir organizasyonda bulunmadığı belirtildi.

EKEN KONUŞMA YAPTI

Korkut Eken, Ayaş Kapalı Ceza ve Tutukevi’nden çıkışında, kendisini karşılamaya gelenlere hitaben üstü açık bir aracın üzerinden bir konuşma yaptı.

Eken, devlet hizmetinde bir ömür geçirdiğini, terör örgütü PKK’nın menfur saldırılarına karşı Cumhuriyeti koruma görevini önce ordu saflarında daha sonra da devletin bir görevlisi olarak kanun ve nizamlara uygun şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Eken, ’’Devletin bekasına yönelik her türlü tehdidi def etmek azmini hiçbir zaman yitirmedim. Vatan hainlerinin ve işbirlikçilerinin bizleri pasifize etmek maksadıyla yürüttüğü iftira kampanyaları sonunda mahkum edildim. Ancak ben sizin vicdanlarınızda hürdüm’’ diye konuştu.

Bölücü terör örgütünün işlediği cinayetlerin henüz hafızalardan silinmeden ’’eve dönüş’’ adıyla özel yasa çıkarıldığını ifade eden Eken, kapatılan DEP’in eski milletvekillerinin AB’ye uyum mantığıyla meydanlara salıverildiğini söyledi. Korkut Eken, ’’AB uyum ve kültürel zenginlik saçmalığı arkasına sığınılarak PKK’nın AB tarafından dile getirilen taleplerini karşılamak üzere yöresel ağızları ’Kürtçe’ adı altında devlet televizyonlarında yayınlamaya, bu maksatla kurslar açılmasına dolayısıyla bölge halkının asimilasyonuna zemin hazırlanıyor’’ şeklinde konuştu.

’’TBMM’de, milli irade yerine AB’nin iradesinin hakim kılınmaya çalışıldığını’’ da iddia eden Eken, ’’Bütün bunları yaparken önlerinde yegane engel olarak gördükleri kahraman ordumuz yıpratılmaya ve pasifize edilmeye çalışılıyor’’ diye konuştu.

Konuşmasının sonunda kendisine verilen bordo bereyi takarak halkı selamlayan Eken’e, Şehit Aileleri Derneği ve OHAL gazilerince çeşitli hediyeler verildi.

NOTLAR

Eken’i karşılamak isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ayaş Cezaevine önüne geldi. Eken’i cezaevi çıkışında oğulları Koray, Güray ve torunu Korkut ile yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, emekli subay ve astsubaylar, Şehit Aileleri Derneği üyeleri karşıladı.

Milli Yol Dergisi’nin organize ettiği bir grup, cezaevi önünde kordon oluşturarak karşılama törenini organize etti.

Havai fişek gösterisinin ardından Sindel Havacılığa bağlı amatör paraşütçüler Atatürk ve Korkut Eken’in portre resimlerinin yer aldığı posterleri yere indirdi. Elazığ Belediyesi’nin mehter takımı organizasyon boyunca konser verdi.

Eken’i karşılamaya gelenler, ’’Teröre verdiğimiz şehit ve gazileri unutmayacağız’’, ’’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’’ şeklinde pankartlar taşırken, ’’Yarbay çıkıyor, hasret bitiyor’’, ’’Durma ilerle Türkçüler seninle’’, ’’Hepimiz birer Korkut Ekeniz’’ şeklinde sloganlar attı.

Emniyet güçleri de cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eken, daha sonra, yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde şehir merkezine hareket etti.

ankara
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:55:49
Güncelleme :28 Temmuz 2004 Çarşamba 15:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?