22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Korkut Eken'e 'çeteye yardım' suçlaması

PKK’ya mücadelede gösterdiği başarıyla ’efsane yarbay’ diye anılan Korkut Eken, Endüstri Holding’in yağmalanması davasında sanık oldu.

Hürriyet'te Saygı Öztürk imzasıyla yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz:


Merkezi Konya’da bulunan Endüstri Holdingin yağmalanması, bazı iştiraklerinin bir çete tarafından ucuza kapatılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, ‘çetenin lider yardımcılarıyla hareket ettiği’ ve ihalelerle ilgili telefon konuşmaları yaptığı gerekçesiyle emekli yarbay Korkut Eken de ‘Endüstri Holding soruşturması’nın sanığı oldu.

PAZARTESİ İFADE:

Eken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına, pazartesi günü ‘sanık’ sıfatıyla ifade verecek. Fezlekede 4. sanık olarak yer alan Eken’le ilgili şu iddialarda bulunuldu: ‘Eken’in, liderliğini Kürşat Yılmaz’ın yaptığı suç örgütünün lider yardımcıları olan Fuat Bekir Duyanoğlu ve Mahmut Tuna ile sık sık telefon konuşması yaptığı ve ihale konularını konuştuğu anlaşılmıştır.’

EKEN NE DİYOR:

Eken, ‘Endüstri Holding Soruşturması’nda sanık olduğunu, ifade için çağrılmasıyla öğrendi. Eken, Hürriyet’in sorusuna şu karşılığı verdi: ‘İşadamı olarak bildiğim ve şimdi Endüstri Holdingin sanığı olan kişiyle üç-beş telefon konuşmam var diye bu davaya girmemeliydim. İş araştırmalarım sırasında Duyanoğlu’yla telefonla konuştum. Denizli’deki bir ihale, Bodrum’da bir iş. Bunlar araştırma safhasında kaldı. Hepsi iptal olmuş durumdadır. Bu kişinin bazı bağlantılarını öğrendiğimde de ilişkimi hemen kestim. İş arayışlarım içinde kanuna aykırı bir şeyim varsa yargılanmaya her zaman hazırım. Ama insanların parasını hortumladıkları için yargılanacak kişilerle, aynı sırada sanık durumunda olmak benim için utanç verici.’ Eken, telefonda konuştuğu belirtilen ve ‘Çetenin lider yardımcısı, İzmir bölge sorumlusu’ görünen Mahmut Tuna’yı ve kalorifer yakıtı diye bir konuda herhangi biriyle konuşma yaptığını hatırlamadığını belirtti.

Mahmut Tuna Eken konuşması

Eken: Ankara’dayım. Özel idarede tanıdık var mı?

Tuna: Özel idarede buluruz abi. Şimdi kalorifer yakıt ihalesi var da, ona da bizim arkadaşlar giriyor.

Eken: Bizim burada bir dosya var da.

Tuna: Dosyayı getiren arkadaşı bana yönlendirin. Şimdi oraya girenler bizim arkadaşlarımız biliyor musun. Hiç olmazsa dosya parası falan alırız onlardar. Yani bunlardan iş alsalar da problem yaşarlar. İhale günü ben de giderim. Bizim kardeşlerimiz.

Fezlekeden Fuat Bekir Duyanoğlu-Eken konuşması

Duyanoğlu: O Denizli’deki komutanım.

Eken: Güray’ınki mi?

Duyaoğlu: Evet.

Eken: Yüzde 15 Marmaris, yüzde 35 Bodrum, gerçekleşme ihtimali var mı?

Duyaoğlu: Gerçekleşecek komutanım. Gerçekleşmezse iptal ettiririm.

Eken: Anladım. Hayırlı olsun. Denizli ne oldu? Bir şey yok herhalde.

Duyanoğlu: Denizli, komutanım bir tane vardı, o Kamu İhale Kurumuna gitti. İtiraz etti. Sonucunu bekliyoruz.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?