19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Korkut Eken'e mehteranlı karşılama

Susurluk kazasının ardından "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek" suçundan mahkum edilen eski subay Korkut Eken, 28 Temmuz Çarşamba günü tutuklu bulunduğu Ayaş Cezaevi’nden tahliye edilecek. Eken’i ’Milli Yol’ adıyla örgütlenen ve aynı isimle bir dergi yayınlayan yüzlerce seveni mehteran takımı ile karşılayacak. Milli Yol’cular Eken isterse yeni bir siyasal parti çatısı altında yollarına devam edecek. Milli Yol’cular uzun süredir hazırlıklarını sürdükleri karşılama töreni için son aşamaya geldiler.
Değişik illerden yüzlerce kişiyi Ayaş Cezaevi önünde bir araya getirmek için yoğun çalışma yürüten Milli Yol’cular, Ayaş’tan Ankara’ya kadar olan yaklaşık 50 kilometrelik yol boyunca konvoy oluşturacaklar. Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de Eken’i karşılamak için organizasyon düzenleyeceğini dikkate alan Milli Yolcu’lar, diğerlerinden farklı olarak mehteran takımı tutmaya karar verdiler. Milli Yol’cular, Eken’in cezaevinden tahliyesini ’2. Ergenekon’dan Çıkış’ olarak adlandırdılar. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Yol Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Salman, "Ayaş’ı bayram yerine çevirmek vazifemiz olmuştur ve bunu Türk milletinin yeni nesline karşı görev addediyoruz" dedi.
Öte yandan derginin Genel Yayın Yönetmeni Engin İncedere de kendilerinin ’ülkücüler’ olarak adlandırılmasına karşı çıktı. "Hiçbir siyasi partiye yakın değiliz" diyen İncedere, bu isimle anılmalarının bazı yanlış anlamalara sebep olacağını belirtti. Milli Yol’un ileride siyasal bir parti görünümü alıp almayacağı konusunda da ipuçları veren İncedere, "Böyle bir düşüncemiz olmadı. Ama Korkut Eken ne derse o olur" diye konuştu.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 12:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?