19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Korkut Özal'dan şok iddia: Abim ölmedi, öldürüldü

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal, abisinin ölümünün normal olmadığını savundu. Korkut Özal, "Ölüm sebebi detaylı bir şekilde araştırılıp ortaya çıkarılmalı" dedi.


Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü için düzenlenen anma törenine katılmak üzere Malatya'ya gelen Korkut Özal, İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Korkut Özal, "Turgut Özal'ın ölümünden sonra birçok iddia ortaya atıldı. Kamuoyu anketleri yapıldı, Özal'ın ölümünün şüpheli olduğu söylendi. Konunun sürekli gündemde kalması, incelenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Bunun için hükümetten bir talepte bulunmadım. Bu noktada ailesi karar vermeli. Ben ölüm sebebinin detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması taraftarıyım. Böylece şüpheler ortadan kalkacak" diye konuştu.


Bu konuyu şimdiye kadar Türkiye'nin önünde birçok sorunlar bulunduğu gerekçesiyle gündeme getirmediğini söyleyen Korkut Özal, "Turgut Bey'in ölümüyle ilgili, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde aniden vefat etmesinde çok sual işaretleri olan hususlar var. Eşinin ve büyük oğlunun birkaç defa kamuoyuna, öldürülmüş, zehirlenmiş olabileceği konusunda iddiaları oldu. Çok ciddi şekilde incelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

NİHAT ABACI - MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 18:34:04
Güncelleme :17 Nisan 2004 Cumartesi 21:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?