23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Korsan, Atina'da yargılanacak

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Hristos Protopapas, Türk Hava Yolları'na ait 'Ergene' uçağını Atina'ya kaçıran hava korsanı Özgür Gençaslan'ın Yunanistan'da yargılanacağını açıkladı.

Protopapas, yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin resmen Gençaslan'ın iadesini istemediğini söyledi. İlgili makamların uçak kaçırma eylemi sırasında yürüttükleri faaliyeti ''mükemmel'' olarak tanımlayan Protopapas, ''Muhalif çevrelerin öne sürdüğü gibi her şeyin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış olmadığını'' kaydetti. Gençaslan, bugün Atina 7. Sorgu Yargıçlığı'na verdiği ifadenin ardından hava taşımacılığı kurallarını çiğnemek, yolcuların yaşamlarını tehlikeye atmak ve yasadışı silah taşımak suçlarından yargılanmak üzere tutuklanmıştı.

HAVA KORSANININ GEREKÇESİ

Atina Haber Ajansı'nın (ANA) haberine göre Gençaslan, verdiği ifadede, vize verilmediği için Almanya'da yaşayan eşini göremediğini ve bu eyleme kalkıştığını söyledi. Yunan televizyonları, Gençaslan'ın ifadesinde, Türk hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini belirttiğini duyurdular. Televizyonlar, Gençaslan'ın ayrıca ''Kayınvalidesi ve kayınpederinin kendisini damat olarak istememelerinden kaynaklanan korkularını da dile getirdiğini' belirttiler. Yunan basını, Yunanlı yetkililerin Gençaslan'ın ''akli dengesinin yerinde olmadığı'' yorumunu yaptıklarını yazdı.

Yayın Tarihi : 31 Mart 2003 Pazartesi 00:00:01
Güncelleme :1 Aralık 2003 Pazartesi 16:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?