24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Köşe yazarlığını bırakacak mı?

Habertürk Gazetesi ile yollarını ayıran gazeteci Bekir Coşkun, ‘’Köşe yazarlığını bırakmayı düşünüyorum’’ dedi. Coşkun, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada, ‘’Önümde dört alternatif var. Üç medya kuruluşundan teklif aldım. Dördüncü alternatif de köşe yazarlığına nokta koymak. Benim için dördüncü alternatif daha ağır basıyor’’ dedi.

Habertürk’ten ayrılma sürecinde, Hürriyet’te yaşadığı son dönem gibi, zor günler geçirdiğini vurgulayan Coşkun, 15-20 gün dinlendikten sonra karar vereceğini belirterek şunları söyledi:

‘’Bugünkü ortamda köşe yazarlığı giderek daha da zorlaşıyor. Bu ağır yükü taşımakta ben de zorlanıyorum. Önümde dört olasılık var. Habertürk sonrası, üç ayrı medya kuruluşundan çalışma teklifi aldım. Şimdilik düşünüyorum. Ama benim için dördüncü bir alternatif daha var. O da köşe yazarlığını bırakmak. Bu alternatif daha ağır basıyor. ‘’

‘’DUVARA YAZARIM, KİTAP YAZARIM’’

Bekir Coşkun, köşe yazarlığını bıraktığı taktirde yazmaktan vazgeçmeyeceğini ve kafasında bir kitap projesi olduğunu da açıkladı. Coşkun ‘’ Kitap yazmayı düşünüyorum. Kitabımı yazarken boş duvar bulursam oraya da yazarım. Yazmaktan kopamam ama, köşe yazarlığına artık son vermek, benim için ciddi bir düşünce’’ dedi.

Bugüne kadar çalıştığı kurumlardan kendi isteği ile ayrılmadığını da vurgulayan Coşkun, ‘’ Gururum incinirse, ayrılmam gerektiğini hissettim ve ona göre davrandım. Habertürk’te ise bu fırsatım olmadı. Endişe, baskı, korkuya karşı dik durmak, okuyucuya karşı sorumluluk ve yalan söylememek gibi ilkelerimden taviz vermedim. Bundan sonra da vermem’’ diye konuştu.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 11:11:10
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 11:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.SALİH ÖZBEY IP: 78.177.85.xxx Tarih : 27.09.2010 13:02:41

DOĞRU SÖYLEYENİ MUMLA ARIYORUZ!

Bir yalan sarmalıdır gidiyor!,Ülkeyi yönetenlerin temel politikası,YALAN,DOLAN,
TALAN, mantığı ile yürütülmektedir.Başbakan yalan söylüyor da, Bu ülkenin cumhuru doğru mu konuşuyor?Bay gül ne diyor?İNTERNET medyasında baskı yok!Peki benim, Yani
M:SALİH ÖZBEY olarak, cumhurbaşkanlığı tarafından açılan iki( İKİ ) dava için ne demeli?Türkiye de bir cumhurbaşkanlığı makamı var O makamda da da ,.
ABDullah GÜL oluyor.İnsan Allahtan korkar!Peygamberden korkar!
Tabi Allah ve Peygamber korkusu varsa ?
Mesela
Dara Çolakoğlu isimli bir başkası daha bir kaç gün önce hakim huzuruna çıktı
Antalya da emlakçi bir vatandaşın, yazdığı yorum yüzünden hayatı karardı!
Gerçek Günden yazarı, Barış Yaradaş da, Cumhurbaşkanlığı tarafından, 5 yıl üzerinde hapis istenerek yargılanıyor! Üstelik bir okur yorumu yüzünden!
Gelelim, Recep beye,
Emin Çölaşan,
Cumali Doğru, kimleri baskısı ile işten atıldı ?
Ruat Mengi'nin,
Star TV de yayınlanan ve büyük izleyici kitlesi olan',HER AÇIDAN' programı kimler/kimler yayından kaldırdı?
ART,
Ulusal kanal
Kanal biz TV ve Kanal B'yi kimler üç -dört gün didik aratıp ,sahiplerini,Silivri zindanlarına attırdı?
ABD de Türkiye de Basın özgürdür diyip, bu gün itibarı ile, 48 gazeteci zindanlarda hangi suçlardan yatıyor?700 yıl hapis cezasının istendiği ülke hangi, demokratik ülke oluyor?
Bekir ÇOŞKUNU, Kar Ajanstan tanırım.Demek istediği şu o yemekte, yürekli insanları değil  birkaç yerden maaş alanların oluşturduğu yemekli toplantıda, bir çıkıp ta ,
YAZARLARI İŞTEN ATAN, Recep bey'e ,
‘Köşe yazarıma hâkim olamıyorum diyemezsin. Sen bunun sorumlususun. Köşende yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da hakkın yok’.
Diyen Recep beye bu sözünü hatırlatması gerekmezimiydi!
Ama nerede öğle yürekli gazeteci?