30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kosova olmadan asla!

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, Kosova olmadan Avrupa Birliği'ne üye olmayacaklarını söyledi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, Avrupa Birliği'ne üyelikten yana olduklarını ancak Avrupa'nın Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak görmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

AB dışişleri bakanları toplantısı için Slovenya'nın Brdo kentine gelen Jeremiç, "Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen Avrupa ile entegrasyon yolundan ayrılmıyoruz" dedi.

Belgrad yönetiminin, AB'ye aday ülke statüsü için ilk adımı oluşturan İstikrar ve İşbirliği Anlaşması'nı (SAA) imzalamaya istekli olduğunu kaydeden Jeremiç, Sırbistan'ın haklarında tutuklama emri bulunan üst düzey isimlerin yakalanması konusunda da Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi ile tam işbirliği içinde olduğunu belirtti.

Jeremiç, "Mahkeme ile tam işbirliği yapıyoruz. Eminim ki bu işbirliği, yakın gelecekte sonuç vererek ilgili şahıslar yakalanıp mahkemeye teslim edilecek" dedi.

Bununla birlikte AB ile Sırbistan arasındaki en çatallı konu olan Kosova meselesinde Belgrad yönetiminin geri adım atamayacağını ifade eden Jeremiç, bağımsız bir Kosova ile AB'ye üye olmayacaklarını yineledi.

Kosova'nın Sırbistan'ın bir parçası olduğunu belirten Jeremiç, "Güç kullanmayacağız. Ancak bağımsızlık ve toprak bütünlüğümüzü muhafaza etmek için diplomatik ve siyasi olarak mücadele içinde olacağız" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?