24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Köylülerden tabutlu protesto!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'ndeki köylerde yaşayan bir grup vatandaş, bölgenin SİT alanı kapsamından çıkarılması için gösteri düzenledi.

SİT alanını temsil eden tabut hazırlayan köylüler, cenaze namazı kıldıktan sonra tabutu Fırtına Deresi'ne attı.

Hükümet tarafından TBMM 'ye sunulan ve doğal SİT ilan edilmiş alanların statüsünü sona erdirerek SİT alanı ilan etme yetkisini Çevre ve Orman Bakanlığı'na devredecek "Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı", geçen hafta yöre halkı ve çevrecilerin katılımı ile Fırtına Vadisi'nde protesto edilmişti.

Fırtına Vadisi bu kez karşıt görüşte bir grubun gösterisine sahne oldu.

Bölgedeki SİT alanının kaldırılmasını ve mini HES projeleri yapılmasını destekleyen bir grup ve onlar destek veren köy muhtarları ile vatandaşlar gösteri düzenledi.

Çamlıhemşin ilçe girişinde toplanan yaklaşık 400 kişi ellerinde "Fırtına Tek yürek", "Fırtına Vadisini biz de seviyoruz", "Atların tepiştiği yerde fare olmak istemiyoruz", "SİT'e hayır" ve "SİT, Fırtına'dan git" pankartları ile tarihi Ayder kemer köprüsüne doğru yürüyüşe geçti.

Grubun önünde ilerleyen kamyonetin kasasında ise "Rahmetli SİT'e kapıldı, gitti" yazan bir tabut ile başında bekleyen temsili bir imam yer aldı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?