19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Köyü terkettiler!

Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili olarak tutuklanan Mehmet Ç.'nin ailesi, tehdit edildikleri gerekçesiyle köyü terk ettiklerini söyledi.

Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen katlimda 44 kişi hayatını kaybederken, olayın faili olduğu iddasıyla mahkemeye sevk edilen 10 kişi tutuklanmıştı. Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Mehmet Ç.'nin köyde bulunan ailesi ise tehdit edildikleri gerekçesiyle köyden taşınmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Mehmet Ç. olayın faili olduğu gerekçesiyle tutuklanırken, eşi Feride Çelebi, "Bizi tehdit ediyorlar, bu köyde artık kalamayız, taşınıyoruz. Kesinlikle benim eşim yapmadı bu olayı. Benim eşim olayın olduğu esnada evde namaz kılıyordu" dedi.

Mehmet Ç.'nin kayınbiraderi Ahmet Çelebi ise, "Güvenlik gerekçesiyle köyden gidiyoruz. Allah razı olsun askerler bu güne kadar bizi korudu. Ama daha fazla bu köyde kalamayız. Tehdit ediliyoruz. Bu nedenle buradan taşınıyoruz. Gideceğimiz yeri söyleyemem" diye konuştu.

Bilge köyünden şuana kadar 12 hane, 120 kişi göç etmek zorunda kalırken, evlerini taşıyanlar kamyonlara eşyalarını yüklerken, köyde bulunan küçükbaş hayvanlarını dahi yanlarına almaları dikkat çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 20:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.253.67.xxx Tarih : 7.05.2009 00:19:15

ne oldu şimdi kim kazandı bu davayı terör yap pişman ol terket  göç katliam yap terk et göç kimse kar etmedi bütün memleket insanı zararda bu katliamı yapanların akrabaları şimdi batının turistik yerlerine doğru seyahata başladılar bu gün değil ertesi gün karşılarız burada rahat dursalar ama burada da rahat durmuyorlar geçen ayvalık altınovada olan hadise doğudan göç edenlerin yaptığı olay iki altın ovalı birinin tesadüfen orda olması sonucu öldü olayı yapanlar  bu sefer altınovadan başka yere göçtüler kardeşim göçmekle sorun çözülmüyor sorun memleketin geneline yayılıyor artık osmanlıdan kalma göç ettirme politikasından vazgeçelim biri bir kabahat işlerse cezasını çeksin  600 osmanlı 100 yıl türkiye göç ettirmiş hangi sorun çözülmüş