18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kozanoğlu yeniden ÖDP genel başkanı seçildi

Ankara - ÖDP 4. Olağan Kongresi’nde 423 oy alan Hayri Kozanoğlu genel başkanlığa yeniden seçildi.

Alınan bilgiye göre, kongrede, kayıtlı 593 delegeden 426’sı oy kullandı. Kozanoğlu, 423 oyla genel başkan seçilirken, 3 oy geçersiz sayıldı.

Kozanoğlu: Kıbrıs’ta çözüm ertelenemez hale geldi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, "Kıbrıs’ta Türk ve Rum halkları birbirini tanımaya, kaynaşmaya başladı. Kıbrıs’ta çözüm ertelenemez hale geldi" dedi.

ÖDP 4. Olağan Kongresi, Kocatepe Kültür Merkezi’nde toplandı. Divan başkanlığına Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu’nun seçilmesinin ardından Genel Başkan Kozanoğlu konuşma yaptı.

Kozanoğlu, "kongrelerinde, sandalyelerin uçuşmadığı, fikirlerin uçuştuğu, solun gerçek adresini göstermeye devam edeceklerini" söyledi.

CHP kongresinde "suçlamalar, dosyalar, yolsuzluklar" olduğunu, "şişelerin uçuştuğunu yumrukların konuştuğunu" kaydeden Kozanoğlu, "Böyle şeyler izlemek istiyorsanız ÖDP Kongresi’nde size malzeme sunamayız. Özgürlükçü bir sosyalizmden yana yeni fikirler izlemek istiyorsanız hoş geldiniz" diye konuştu.

Kozanoğlu, antikapitalist olduklarını, özgürlükçü sosyalizmi getirmeyi hedeflediklerini ve özgürlük ile eşitliği eşdeğer gördüklerini anlattı.

ÖDP’nin Kıbrıs konusunda baştan beri çözüm yanlısı sol güçlerin taleplerine destek veren tutumuyla taraf olduğunu kaydeden Kozanoğlu, "Kıbrıs’ta Türk ve Rum halkları birbirini tanımaya, kaynaşmaya başladı. Kıbrıs’ta çözüm ertelenemez hale geldi. Kıbrıs sorununun herkesin özlediği biçimde çözüleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kozanoğlu, AK Parti hükümetini, IMF ile ilişkileri ve ekonomi politikalarını da eleştirdi.

ABD’nin Irak ve Afganistan’dan bir an önce çıkması gerektiğini kaydeden Kozanoğlu, "ABD’nin küresel polis olduğunu biliyorduk ama ABD küresel gardiyan ve küresel işkenceci oldu" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 17:43:11
Güncelleme :31 Ocak 2005 Pazartesi 00:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?