18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

KPSS iptal edilecek mi?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, ''Şu anda bu iddiaların gerçek olduğunu düşünmüyoruz. Bunu gösteren herhangi bir kanıt, herhangi bir şeyimiz yok. Eğer bu yönde bir bulgu ortaya çıkarsa mutlaka değerlendiririz ve gereğini yaparız'' dedi.

Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, ''Tüm Ankara'nın cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra oturumlarının analizlerini yaptık, cevap kağıtlarını okuduk. Bu analizler bize şunu gösteriyor, geçtiğimiz yıllarla mukayese ettiğimiz zaman burada olağan dışı bir durum söz konusu değil'' dedi.

Ankara'da analiz yaptık
Bazı sınav sorularının internet sitelerinde yayınlandığı saatlere ilişkin de açıklama yapan Demir, ''Saatlere baktığımız zaman, biz öğleden sonra sınavımızı 14.30 itibarıyla başlattık. Bu iddianın ilk internete düşüş saatine baktığımız zaman yaklaşık 16.00 gibidir, sınavın büyük bir bölümü tamamlandıktan sonra. Arkasından diğer iddialar da saat 17.30'da veya 22.30'da internete düştü. Bizim düşündüğümüz bunların sınavdan sonra bir gayretle hazırlanmış ve basına verilmiş nüshalar olduğu'' dedi.
Soruların yayınlanması olayını ciddiye aldıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:
''Doğru sayılarında olağanüstü bir artış, ortalamalarda olağanüstü bir artış diye bir şey söz konusu değil. Geçtiğimiz yıllarla mukayese ettiğimiz zaman hatta geçtiğimiz yıllardan bir-iki puan düşük olduklarını görüyoruz. Bu da bizim içimizi rahatlatıyor.''

KPSS'nin iptali için başvuru
Bu arada İzmir'de 20 kişi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın iptali ve ''soruların önceden sızdırıldığı'' iddiasına ilişkin sorumluların bulunması talebiyle savcılığa başvurdu.
 

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2012 Salı 16:10:22
Güncelleme :10 Temmuz 2012 Salı 16:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?