18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans sınavları geçeli 1 ay oldu, hala sonuçlardan ses seda çıkmıyor. Yarımağan bu konuda bir açıklama yaptı.

Bu özellikle öğretmen adaylarını daha çok endişelendirmeye başladı. Çünkü ağustos ayının başında öğretmenlik başvuruları başlayacaktı. KPSS sonuçları açıklanmayınca bu süre de oldukça uzayacağa benziyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.

Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor...

.
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 16:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
myılmaz IP: 85.104.35.xxx Tarih : 6.08.2010 00:38:59

ösym yine sınav günü bize yaptı yapacağını.türkçe bölümünde verdikleri bir soruda hata vardı.zaten 120 soru 120 dakika birde kendi yaptıkları hatalarla sınav anında kafamızı karıştırarak mağdur olmamıza neden oluyolar.lgs de de aynı şeyi yaptılar matematikte bir soru yanlış çıktı.onlar bile hazırlarken soruların cevabını karıştırıyosa biz nasıl 80-90 alalım