18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

KPSS soruları çalındı mı?

ÖSYM, dün iki oturumda uygulanan KPSS sınavında 'soruların çalındığı' iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada "Sınav sorunsuz tamamlamıştır, iddialar asılsız" denildi.

ÖSYM, 'KPSS sınavlarında kopya çekildiği' iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Yapılan incelemeler sonucu iddiaların asılsız olduğu belirlenmiştir" denildi.

7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde dört oturumda tamamlanacak olan 2012-KPSS Lisans Sınavı dün sabah ve öğleden sonra gerçekleştirildi.

 Sınav sonrasında sınav sorularının çalındığı iddiaları ortaya atıldı.

Konuyla ilgili yapılan ÖSYM açıklamasında sınavın sorunsuz tamamlandığı belirtilerek iddialar yalanlandı.

Açıklamada 'iddiaların sınava giren bazı adayların hafızalarında tuttukları soruları bir internet sitesine servis ettiği, kopya iddialarının da buradan kaynaklandığı' duyuruldu.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür.

Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM’yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM’ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.

KPSS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir."

Açıklamada ayrıca sınav esnasında; sahte belgelerle sınava girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan ve soruları dışarı çıkarmaya çalışan kişilerin tespit edilerek polise teslim edildiği belirtildi.

İNTERNET SİTESİNDEN ÖZÜR
Kopya iddialarına neden olan internet sitesinden de bir açıklama geldi.

Söz konusu site, sınava giren öğrencileri aracılığıyla sınav sorularına hızla yayınlama çabasına girdiklerini, 57 soruyu hazır deneme yazılımına yüklediklerini belirtti.

İnternet sitesi, bu nedenle öğrencilerin aktarımıyla oluşturdukları soruların internet sitesinden deneme sınavı ibaresiyle çıktığını belirti ve kamuoyundan özür diledi.

Sınav bugün yapılacak olan 2 oturumla tamamlanacak.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2012 Pazar 10:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?