19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Krallar gibi uğurlandı!

"Popun Kralı" Michael Jackson; ailesi, dostları sevenleri ve milyonlarca hayranı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Jackson için ilk olarak Forest Lawn Mezarlığı'nda yapılan ve sadece aile dostları ile az sayıda ünlünün katıldığı törenin ardından efsane şarkıcının naaşı, araç konvoyu ile halka açık törenin yapıldığı Staples Center'a götürüldü. 1 milyondan fazla kişinin başvuruda bulunduğu ancak 17 bin talihlinin izleyebildiği Staples Center'daki anma törenine çok sayıda ünlü katıldı. Törende, Jackson'ın "I'll Be There" isimli şarkısını seslendiren Mariah Carey, yaptığı konuşmada, "Müziği, sözleri ve sayısız iyilikleriyle, dünyamızı daha iyi hale getirmeye çalışmak için çok şey yaptı" ifadelerini kullandı. Jackson'ın eski dostlarından Dame Elizabeth Taylor ise, milyonlarca insanını acısını paylaştığını ve Jackson'ı çok sevdiğini söyledi.

Diana Ross, eski arkadaşının ölümünden dolayı sessiz kalmayı tercih etti. Çocuklarının vesayetini almak için yasal yollardan mücadele eden Jackson'ın eski eşi Debbi Rowe ise, törende bulunmasının gereksiz yere dikkat çekeceği için anma etkinliklerine katılmadığını ifade etti.

Staples Center içindeki törende onlarca ünlü Jackson anısına şarkılar söylerken, dışarıda da on binlerce kişi dev ekranlardan töreni izliyor. Dünya genelinde yüzlerce televizyon kanalı ve internet üzerinden ücretsiz yayınlanan törenin güvenli bir şeklide geçmesi için ise binlerce polis Staples Center ve çevresinde görev yapıyor.

Polis, Los Angeles'ın en son 1984'teki Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yaptığı sırada bu kadar kalabalık bir ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Yetkililer, yaklaşık 700 bin kişinin Staples Center çevresine gelmesinden korkulduğunu açıklamış ve insanlara evlerinde kalıp töreni televizyonlardan daha rahat bir şekilde izlemeleri tavsiye edilmişti.

Los Angeles Emniyet Müdürü William J Bratton, halka yaptıkları çağrıların sonuç verdiğini belirterek, katılımın korkulan miktarlara ulaşmadığını ve şu ana kadar hiçbir üzücü olayın yaşanmadığını kaydetti.

Ayin havasında geçen törenle uğurlanıyor

Staples Center'da, kilise korosunun okuduğu şarkılarla başlayan törende Papaz Lucious W. Smith'in konuşması ayakta alkışlandı. Daha sonra sahneye Mariah Carey çıkarak, Jackson'ın "I'll Be There" şarkısını Trey Lorenz ile birlikte okudu.

Yaklaşık 20 bin kişinin doldurduğu Staples Center'daki törende Jennifer Hudson'ın "Will You Be There" şarsını seslendirmesinin ardından Jackson'ın eski arkadaşları Diana Ross ve Nelson Mandela'nın mesajları okundu. Lionel Richie ve Stevie Wonder'ın da sahne aldığı törende, Jackson'ın bazı aile üyeleri ve çocukları, "Smile" isimli şarkısı okunurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Jackson'ın yakın dostlarından olan Brooke Shields de konuşmasına gözyaşları içinde başladı. Jackson'la 13 yaşındayken tanıştığını söyleyen Shields, birlikte vakit geçirirken iki çocuk gibi eğlendiklerini ifade etti.

Sahnede konuşma yapan diğer ünlüler arasında ünlü prodüktör Berry Gordy, basketbol yıldızları Magic Johnson ve Kobe Byrant da yer aldı. Cenaze töreni Jackson'ın kardeşleri ve kızının gözyaşları içinde yaptığı veda konuşması ile sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 01:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet keskin IP: 78.167.112.xxx Tarih : 9.07.2009 11:07:37

akıl işi değil bu adam tek başına dünyayı salladı gün gelir belki bizde sallarız....