19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kredi geldi, operasyon bitti!

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Dünya Bankası’nın stratejik işbirliği çerçevesinde, Türkiye’ye 6.2 milyar dolar kredi vermesinin, TSK’nın Irak’ın kuzeyinden çekilmesiyle aynı güne gelmesinin “tesadüf” olup olmadığının açıklanmasını istedi.

CHP'li Ejder, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, TSK’nın Kuzey Irak’tan çekildiği 29 Şubat’ta, "Dünya Bankasının, stratejik işbirliği çerçevesinde, Türkiye’ye 6.2 milyar dolar kredi verilmesini onayladığını gündemine taşıdığına dikkat çeken Özdemir, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

-Dünya Bankasının, Stratejik İşbirliği Çerçevesinde, Türkiye’ye 6,2 milyar dolar kredi verilmesini, 29 Şubat 2008 tarihinde onayladığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu kredi hangi tarihte talep edilmiştir? Söz konusu kredinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’tan çekildiği güne rastlaması bir tesadüf müdür? Yoksa gizli bir gündemin sonucu mudur?

-Dünyada ekonomik krizlerin yaşandığı bir dönemde, miktarı oldukça yüksek olan bu kredi, Türkiye’ye hangi şartlarda verilmiştir?

-Bu kredinin onaylanmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Iraktan çekilmesi garantisi de var mıdır?

...
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?