20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kredi kartı borçlularına tuzak

Kredi kartı borçlusunun sıkıntısını fırsat bilen uyanıklar, duvarlara astığı, 'Gelin borcunuzu peşin ödeyelim, 12 taksite bölelim' yazılı ilanlarla tuzak kuruyor....

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenler bataktan kurtulmak isterken, daha fazla batağa saplanabiliyor! Kart borçlularının düştüğü sıkıntıyı fırsat bilen bazı uyanıklar, ilginç yöntemlerle çıkar sağlamaya çalışıyor; tıpkı Karaman'daki duvara asılı ilanla olduğu gibi.

Mağdura çağrı
"Bunalmayın kredi kartınızın borcunu biz ödeyelim. 12 taksite bölelim" yazılı ilanla mağdurlara çağrı yapan çıkarcılar, kendilerine kolay ulaşılması için 3 cep telefonu numarası da veriyor. "1000 YTL'lik borcu kapatırız ama bin 295 YTL geri ödeme yaparsınız" diyen uyanıklar, 12 taksit uyguluyor.

'Bunun adı tefecilik'
Bu duruma 'dur' denilmesi gerektiğini söyleyen Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, "Maalesef böyle bir sektör oluştu. Bir anlamda tefecilik yapılıyor. Buna önlem alınmalı. Bankalara karşı borç yükü altında kalan vatandaş, tefecilere de kendini kaptırarak hayatını tehlikeye atıyor" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 07:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?