23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kredi kartı sahiplerine uyarı

İzmir - İnternet aracılığıyla kişilerin banka hesabı ve kredi kartı şifre bilgilerine ulaşmak için çeşitli yollar deneyen dolandırıcılar, aralarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) da yer aldığı bankaların adını kullanarak, kişilerden bu bilgileri e-posta yoluyla temin etmeye çalışıyor.

Son günlerde kamuoyunda kredi kartı faizlerinin yüksekliğinden kaynaklanan şikayetleri yeni bir fırsat olarak değerlendiren "e-hırsızlar", kişilerin kredi kartı numaraları ve şifrelerini elde edebilmek için TCMB logosunu da kullanarak e-posta göndermeye başladı.

TCMB ise bu tür dolandırıcılık girişimleri konusunda ilgilileri sürekli uyarıyor.

TCMB’nin internet sitesinde yer alan duyurularında, daha önce YTL işlemleri adı altında da benzer girişimlerde bulunulduğu hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Yine aynı yöntemle ve bankamız logosu da kullanılarak, sözde (Merkez Bankası Genel Güncelleme Formu) başlığıyla gönderilen bir sahte e-posta mesajında yer alan bağlantı adresinden giriş yapılması istenmekte ve bankamızla hiçbir ilgisi olmayan bir web adresine yönlendirme yapılmaktadır. E-posta yoluyla web adreslerine yönlendirilen ve kişisel bilgilerinizin girilmesinin istendiği formların asla doldurulmaması gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatırız."

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?