16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kredi kartıyla borçlanmayın

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak 'azami' faiz oranlarını aşağı çeken Merkez Bankası, kredi gereksinimi duyan yurttaşların kredi kartı yerine tüketici kredisiyle borçlanmalarını salık verdi.

Bankanın azami faiz indirimiyle ilgili açıklamasında, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de kredi kartı faiz oranlarının tüketici kredilerine göre daha yüksek belirlendiğine işaret edildi. Açıklamada, 'Bu nedenle, kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır' denildi. Bakan Çağlayan da, kredi kartı faizi üst sınırlarının aşağı çekilmesinin ardından tüketicileri uyararak, faiz oranlarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Kredi kartında 'azami' faiz oranlarının, tüketici kredisi faizlerindeki düşüş göz önüne alınarak aşağı çekildiği kaydedilen açıklamada, YTL cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 4.93'e, aylık azami gecikme faizi oranının ise yüzde 5.68'e düşürüldüğü belirtildi. 1 Ocak 2008- 31 Mart 2008 döneminde geçerli olacak bu oranların azami faiz olduğu belirtilen açıklamada, bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebileceği kaydedildi.


(ANKA) Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kredi kartı faizi üst sınırlarının aşağı çekilmesinin ardından tüketicileri uyararak, faiz oranlarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan bir yazılı açıklama yaparak, Merkez Bankası'nın kredi kartlarında 2008'in ilk üç ayında uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarını aşağı çektiğini hatırlatarak, tüketicilerin bankaların uyguladığı faiz oranlarına dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.(

ANKA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 20:16:12
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?