22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kremlin önünde intihar saldırısı: 5 ölü !

Rusya’daki parlamento seçimlerinin iki gün sonrasında başkent Moskova’da düzenlenen intihar saldırısında en az 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Yetkililerin açıklamasına göre, kadın intihar komandosu tarafından gerçekleştirilen saldırı, Kremlin’e 70 metre uzakta meydana geldi. Patlama sonucu parçalanan cesedin üzerinde, henüz patlamamış bir patlacı daha bulunduğunu öğrenildi.
Kremlin ve Kızıl Meydan’ın yakınlarında meydana gelen patlama, Moskova’nın büyük bir kesiminde duyuldu. National adlı 5 yıldızlı otelin ilk 2 katındaki camlar kırıldı, binada hasar meydana geldi.

Olay yerinde ayrıca, enkaza dönüşmüş Mercedes sedan bir araç bulundu. Kremlin’den 70 metre uzaklıkta bulunan patlama yeri, güvenlik güçleri tarafından kuşatıldı. Güvenlik birimleri olay yerine kimseyi yaklaştırmazken, ölen ve yaralananların kimliği hakkında bilgi vermedi.

Patlama meydana geldiği sırada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kremlin’de olup olmadığı henüz bilinmiyor. Kremlin basın servisi, Putin’in yeri hakkında bilgi vermeyi reddetti.

Patlamanın, parlamento seçimlerinin 2 gün sonrasında düzenlenmesi dikkat çekti. Seçimlerden iki gün önce ise Çeçenistan yakınlarında bir Rus treninde intihar saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda 44 kişi hayatını kaybetmiş ve 170’den fazla kişi yaralanmıştı.

RUSYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 00:00:09
Güncelleme :9 Aralık 2003 Salı 13:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?