17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kremlin'de kritik görüşme

Moskova’ya günübirlik ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi.

Erdoğan ile Putin’in görüşmesinde liderlerin Suriye konusuna odaklandıkları ve ekonomi ile enerji alanlarına yeni işbirliği olanaklarını görüştükleri bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Putin’e Meksika’daki görüşmeden sonra bugün Moskova’da görüşmenin gerçekten çok anlamlı olduğunu belirterek “Aramızdaki askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel alanlardaki işbirliğini bugün genişçe değerlendirme fırsatımız olacak. Başta enerji olmak üzere dış ticaret hacminde geçen yıl 34-35 milyar dolara ulaşan bir potansiyelimiz var” dedi.

Erdoğan, “Nükleer enerjide şu anda birlikte attığımız adım, zannediyorum ki bölgede son zamanların en önemli yatırımı olacak. Dünyadaki tüm psikolojik olumsuz yaklaşımlara rağmen atılan bir adım. Bunun tabii planlandığı şekilde zamanlanmasının yapılması ve zamanında bitirilmesi de psikolojik harekâtı nötralize edecektir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’la birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya’ya gitti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2012 Çarşamba 16:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdemirin yorumu. IP: 95.15.199.xxx Tarih : 18.07.2012 19:57:46

zavallı ve yalnız bir insan !